Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
Красота, светлина и много талант в годишната изложба на Ателието по керамика към Младежкия дом във Велико Търново

Красота, светлина и много талант в годишната изложба на Ателието по керамика към Младежкия дом във Велико Търново

Добавена: 19.05.2017г.

 За тринаседети път Ателието по керамика и изобразително изкуство към Младежкия дом във Велико Търново подреди годишна си експозиция в Изложбени зали „Рафаел Михайлов” във  Велико Търново. Представянето на творбите събра на официалното откриване десетки настоящи и бивши възпитаници на Школата по керамика с ръководител Гергана Пенова, приятели и почитатели на изкуството. „В изложбата представяме 68 стъклописа на всички участници в ателието. Те са с различни изображения и в различен стил. Някои са по-живописни, други по приложни като техника, но всички са направени с много фантазия и любов. Децата сами подбираха и съчетаваха цветовете. Стъклопис работим за втора година.”, разказва Гергана Пенова.
    Годишната изложба на Ателието по керамика и изобразително изкуство към Младежкия дом във Велико Търново докосва посетителите освен с красотата на творбите и с тяхното разнообразие. Друг акцент са керамичните произведения. Новото тази година са чиниите с рози дълбок печат. Животните са друга любима тема на малките таланти. Причудливи чайници в различни форми са оформени като истински пластики в самостоятелен цикъл. „Това беше една чудна и изпълнена с преживявания година. Запознахме се с египетското изкуство и работихме творби по тази тема. Приехме като провокация и стила на Пикасо. За Коледа посветихме творби на семейството, като символ на сплотеността. Подготвяме и инсталация, която ще бъде монтирана на 1 юни, но идеята ни засега остава изненада”, каза още Гергана Пенова. И допълни, че номинацията й в категорията „Герой на децата” в наградите „Златна ябълка” на Националната мрежа да децата е чест за нея и оценка на работата. „ Децата са моите герои, а аз съм техният приятел и помощник”, сподели още развълнувана Гергана Пенова.
 
Даниела Лазарова
 
 
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Да се създаде училище към ВТУ в базата на Хуманитарна гимназия, предлага академична общност
Добавено: 22.07.2013г. 

Да се създаде училище към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” в базата на Хуманитарна гимназия, предложиха на извънредно заседание членовете на Академичния съвет на Университета. „То може да е гимназия, но може и да приема ученици още от първи клас. Обучението може да бъде в сферата на хуманитаристиката, чуждоезиковото обучение, изкуствата, компютърните технологии и мениджмънта.

Подготовка в три потока ще провежда НВУ “Васил Левски”, всяка година ще атестират военните
Добавено: 19.09.2010г. 

Оптимизиране на сроковете за обучение в Националния военен университет “Васил Левски” във Велико Търново предвижда Бялата книга за отбраната и Въоръжените сили на Република България. Проектът на книгата е разработен от военното министерство