Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
Александър Христов представя дебютната си стихосбирка „Крайпътна обител”

Александър Христов представя дебютната си стихосбирка „Крайпътна обител”

Добавена: 19.05.2017г.

  Дебютната стихосбирка на Александър Христов ще бъде представена във Велико Търново. Премиерата на „Крайпътна обител” е днес от 17:30ч., в РНБ „П. Р. Славейков”. За книгата ще говори редакторът и́ проф. Димитър Михайлов.

Стихосбирката съдържа 54 стихотворения, писани през последните 3 години, а художник на първия вариант на корицата е Мишел Дракова.
След седем месеца работа по книгата, различни корекции и варианти и над 30 идеи за заглавие, Александър е доволен от резултата.
„Духът на книгата води към заглавието. Темите и образите в стихотворенията са свързани с пътя, спирането по пътя, с обителта и словото като спасение от бита и ежедневието”, сподели за Общинското радио младият поет.  
Книгата ще бъде представена и в Стара Загора, Чирпан, Елена, София и Русе.
„Каня ви в дома на моите стихотворения и се надявам те да станат и ваши” – така Александър Христов покани великотърновци на представянето на дебютната си книга „Крайпътна обител”.
Александър Христов е завършил „Българска филология“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, където в момента следва магистратура „Литература и култура“. През 2014 г. е сред лауреатите на Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“, а през 2016 г. е отличен за белетристика в Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев“. Носител е на наградата на Академичния съвет на ВТУ за 2015 г. Член е на литературно-дискусионен клуб „Емилиян Станев“. Участва в научни конференции и сборници и има публикации в LiterNet, „Литературен вестник“, „Кръстопът“ и др.
* Снимка: Нели Кирилова
 
 
 
Михаела Илиева 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

С три престижни награди се завърнаха младежите от вокално студио „Таланти” от фестивала „Abanico” в София
Добавено: 01.04.2014г. 

Певците от вокално студио „Таланти” при читалище „Искра” – В.Търново, спечелиха три от най-престижните награди на Международния фестивал за популярна песен на испански език „Abanico”, който се проведе на 29 и 30 март 2014г. в София. Фестивалът се провежда под егидата на Посолството на Кралство Испания и Института Сервантес.

Михаил Вешим представи книгата си „Когато бях морски капитан” във Велико Търново
Добавено: 28.03.2014г. 

Писателят Михаил Вешим представи преди броени дни пред великотърновска публика новата си книга „Когато бях морски капитан”. В нея авторът разказва за своите пътешествия по света и смешните неща, които е видял и преживял по време на воаяжите си. „Не мога да я определя като роман. Книгата е една еклектика от пътепис, разкази, спомени за мои колеги и приятели – някой живи, други вече не,… какво ли не има вътре, но спойката е хуморът.”, сподели пред микрофона на Общинската информационна агенция Вешим.