Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
Затвориха за движение пътя между Велико Търново и с. Шемшево

Затвориха за движение пътя между Велико Търново и с. Шемшево

Добавена: 22.02.2017г.По разпореждане на кмета на община Велико Търново Даниел Панов от днес е затворен за движение пътят между старопрестолния град и с. Шемшево, чието начало е в края на Западната индустриална зона. Причината е авария, засегнала свода на моста над р. Янтра, намиращ се в района на стопански постройки край селото.
За да не възникне опасност от инциденти с движещите се автомобили, автобуси и пешеходци, експлоатацията на съоръжението вече е преустановена. Достъпът до моста е ограничен, както за превозни средства, така и за пешеходци.
До възстановяване на целостта на съоръжението пътуващите към селата Леденик, Шемшево, Буковец и Керека следва да използват маршрутите през главен път 1-4 Велико Търново – София. По същото направление вече пътуват автобусите по линии №6 /В. Търново – Шемшево – Леденик/ и В. Търново – Буковец – Керека.
Представители на различни институции, инженери и експерти по пътно строителство извършват огледи на засегнатия мост. За проектиране на ремонтните дейности и последващите строително-монтажни работи ще бъде направено искане за финансиране към Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Средновековни църкви, културен пейзаж, народни обичаи се предлагат под егидата на ЮНЕСКО
Добавено: 09.11.2012г. 

Средновековните църкви „Св. св. Петър и Павел” във Велико Търново, „Рождество Христово” и „Св. Архангели Михаил и Гавраил” в Арбанаси, част от старата столица като културен пейзаж, недвижимо културно наследство са предложени да влязат в предварителния списък за защита от ЮНЕСКО. Становищата на МОСВ, МРРБ и МК за обектите трябва да бъдат готови до края на тази година, а срокът за внасяне на кандидатурите е до 23 февруари 2013 г., съобщи кметът на общината Даниел Панов.

Приемат се заявления на кандидати за приемни родители по проект „Приеми ме”
Добавено: 09.08.2016г. 

На 11 декември 2015 г. стартира Проект „Приеми ме 2015“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014- 2020 г., съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Основната цел на проекта е да се усъвършенства моделът на предоставяне на социалната услуга „Приемна грижа“ и разширяване на обхвата й както в