Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN

Най-четени

Мартеници с цена от 10 стотинки до 10 лева продават 70 търговци във Велико Търново
Добавено: 17.02.2011г.

256 места за продажба на мартеници в старата столица е определила тази година Община Велико Търново. 70 са включилите се досега търговци, които заплащат на ден по 8 лева на кв.м. за място в центъра на града, 6 лева за втора зона и 4.50 лв. за крайните квартали.

Система за блокиране на електромери изобрети търновец
Добавено: 19.03.2010г.

Система за блокиране на цифров електромер изобрети търновецът Петко Ганчев. На демонстрация пред медиите днес инженерът показа как електромерът спира да работи за определен период от време, без да се разпломбира елтаблото. Втората част от демонстрацията беше имитация на токов удар, при която електромерът губи паметта си.

Великотърновска художничка посети Израел, пише отворено писмо до посланика
Добавено: 25.08.2010г.

Отворено писмо до посланика на Израел у нас написа великотърновската художничка Стоянка Робова. Преди броени дни преподавателката по рисуване в СОУ “Емилиян Станев” се завърна от близкоизточната държава.

Чудодейна вода във Велико Търново лекува безплодие и перде на окото
Добавено: 19.08.2015г.

Близо 20 години вече, в ателието на известния във Велико Търново Стоян Недев – Зографа, блика лечебно изворче. Нарича го „Св. Георги”, защото със светеца е свързано важното събитие през далечната 1996 година. Тогава, по време на Великденските пости Зографа бил в ателието си, заедно с дъщеря си и довършвал икона на великомъченик Георги Победоносец, когато изведнъж чул ужасен гръм.

Гол мъж събра погледите по главната улица на старата столица
Добавено: 29.04.2014г.

Млад мъж премина по главната улица на Велико Търново между 11,15 ч. и 11,30 часа днес, както го е майка родила. Чисто гол, мъжът извървя разстоянието от Паметника на обесените до автобусната спирка пред МДТ „Константин Кисимов”. Движейки се по улица „Независимост” пред сащисаните погледи на пушещите продавачки, мъжът грабваше балони, поставени за украса пред магазините, и ги пукаше. Стигайки до

110 ученици участваха в конкурса за сурвакници “ От Коледа до Васильовден”
Добавено: 20.12.2010г.

110 участници от първи до осми клас се включиха в конкурса за изработване на сурвакници под наслов “От Коледа до Васильовден” . Надпреварата премина под патронажа на зам.-областния управител Любомира Попова. Неин организатор бе Общинският детски комплекс

Честваме Илинден по стар стил, избягвайте морето и реките
Добавено: 02.08.2010г.

Илинден е денят, в който се почита Свети пророк Илия. По стар стил той се отбелязва на 2 август, а по нов – на 20 юли. Свети Илия се тачи от всички християни като най-големия библейски пророк и заедно с Моисей - като един от двамата най-велики старозаветни мъже.

Тото пунктовете с удължено работно врме. Теглят числата в централната спортна емисия на БНТ
Добавено: 05.06.2010г.

В централната спортна емисия новини на БНТ ще се теглят вече тиражите на тото, съобщиха от Българския спортен тотализатор. Участниците в игрите, пуснали своите фишове, ще могат да сверяват числата си точно в

Премиерът послуша великотърновеца Петко Ганчев
Добавено: 07.04.2010г.

Вероятно без дори да подозира премиерът Бойко Борисов изпълни искането на великотърновеца Петко Ганчев, който изобрети система за блокиране на електромери. Ганчев заплаши, че иска ревизия на всички енергийни дружества у нас, иначе няма да издаде тайната на системата.

Благотворителната кампания „Песента носи надежда”, инициирана от Галена спечели награда „Заедно”
Добавено: 02.07.2010г.

Проведеният на 26 февруари в старата столица благотворителен концерт, по инициатива на фолк-звездата Галена, бе излъчен като победител в конкурса за наградите „Заедно”, за най-добра кампания за набиране на средства. Церемонията по връчването на петите годишни награди се е провела снощи в София, обяви днес директорът на дирекция „Социални дейности и здравеопазване”