Новини от Петък, 12 Май 2017г - Велико Търново

Частично ремонтират улица „Опълченска” по настояване на Даниел Панов
Добавено: 12.05.2017г.

Частично ремонтират улица „Опълченска” във Велико Търново, която е част от републиканския път III-514 между старопрестолния град и Горна Оряховица. Дейностите са възложени от Областното пътно управление след настояване на кмета на Старата столица Даниел Панов. Наскоро той сезира Агенция

Даниел Панов откри шестия Национален събор на овцевъдите в България
Добавено: 12.05.2017г.

Под звуците на 101 каба-гайди от Калофер и с атрактивни ритуали на кукери от Банско започна шестият Национален събор на овцевъдите в България, който се провежда край Петропавловския манастир.

Откриха неизвестна картина на Иваничка Панева
Добавено: 12.05.2017г.

Дни преди откриването на изложбата с платна и графики от Златния фонд на Колекцията на ОББ в Търново, в клон на банката бе открита още една картина на родената в старата столица художничка – Иваничка Панева.

Студенти от ТК „Любен Гройс” представят дипломния си спектакъл на търновска сцена
Добавено: 12.05.2017г.

Студенти от Театралния колеж „Любен Гройс” ще изиграят дипломния си спектакъл на търновска сцена. На 19 май от 19:00ч. на сцената на читалище „Надежда” младите театрали ще представят пиесата „И най-мъдрият си е малко прост” на руския писател и драматург Ал. Островски. Режисьор на постановката е доц. Виолета Гиндева. В ролята на Машенка зрителите ще видят търновката Горица Радева.

1746 четвъртокласници се явиха на външно оценяване по математика
Добавено: 12.05.2017г.

1746 четвъртокласници от област Велико Търново се явиха на проведеното днес национално външно оценяване по математика. На препитването се очакваха 1809 деца, но всички отсъстващи имат извинителни причини, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Розалия Личева. Тестовете по човекът и природата и човекът и обществото са насрочени за 15 и 16 май. Резултатите от националните външни

4000 изпълнители ще се представят на „Балканфолк”
Добавено: 12.05.2017г.

4000 изпълнители ще се представят в 21-тоиздание на Старопланинския събор „Балканфолк”, което стартира днес във Велико Търново.

Стартира шестият събор на овцевъдите
Добавено: 12.05.2017г.

Стартира шестото издание на Националния събор на овцевъдите в България, което в рамките на следващите три дни ще събере стотици жители и гости на областта от цялата страна на поляната до Петропавловския манастир край Лясковец.

42 000 лева бяха събрани на благотворителен бал за довършването на университетския храм „Св. Евтимий, Патриарх Търновски”
Добавено: 12.05.2017г.

42 000 лева бяха събрани на благотворителния бал от националната кампания за набиране на средства за подпомагане изграждането и довършването на университетския храм „Св. Евтимий, Патриарх Търновски”. Основен двигател, организатор и домакин на събитието бе Стефан Шарлопов, възпитаник на Великотърновския университет и основен спонсор на строителството на храма. Сумата бе събрана за един

Деца се учат да оцеляват в планината в летен приключенски лагер на Узана
Добавено: 12.05.2017г.

Летен приключенски лагер провежда през лятната ваканция неправителствената организация ИМКА – Габрово, за деца от цялата страна. Инициативата ще се реализира в периода от 23 до 29 юли в местността Узана, където ще бъде разположен палатковият лагер.

Търновската полиция задържа мъж с краден автомобил
Добавено: 12.05.2017г.

Служители н Пътна полиция задържаха 41-годишен мъж от с. Секулово с противозаконно отнет лек автомобил, обявен за издирване. След получен сигнал от Областната дирекция на МВР – Силистра за издирван противозаконно отнет лек автомобил «Фолксваген» вчера около 13,30 ч.

Петър Пацев представя четвъртата си поетична книга
Добавено: 12.05.2017г.

Стихосбирката „Без полусенки” ще представи поетът Петър Пацев на търновската публика. Литературната среща е на 17 май (сряда) от 17:30ч., в конферентната зала на Изложбени зали „Рафаел Михайлов”. Книгата включва 61 стихотворения, писани през последните две години. Както и в предишните три книги на поета, и в тази стихотворенията са разделени в три цикъла – философска, социална и любовна лирика.

Международен турнир по конен спорт започва днес в Арбанаси
Добавено: 12.05.2017г.

Международен турнир по конен спорт започва от днес в конната база в с. Арбанаси. Тридневната надпревара включва стартове по всестранна езда, една и две звезди за юноши и мъже, и конкур-ипик /прескачане на препятствия/ за юноши и младежи.

Даниел Панов поздрави медицинските сестри по повод Деня на сестринството
Добавено: 12.05.2017г.

Уважаеми медицински сестри, Професионалисти по здравни грижи, За мен е удоволствие от името на общинското ръководство и лично от свое име да Ви поздравя по повод Световния ден на сестринството – 12 май. Heĸa eнepгиятa и eнтycиaзмът нe ви нaпycĸaт в нитo eдин миг oт

Ремонтиран фонтан и нова детска площадка очакват в Дебелец
Добавено: 12.05.2017г.

Нова детска площадка ще радва жителите на Дебелец, благодарение на проект, финансиран в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда” на Министерството на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Стойността на спечеления от кметство Дебелец проект, озаглавен „Аз съм природа – утре започва от днес” е 9 756 лева, съобщи за Общинското радио кметът на града Снежана Първанова.