Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
Един случай на СПИН, два на Хепатит Б и три – на сифилис регистрираха през юли в областта

Един случай на СПИН, два на Хепатит Б и три – на сифилис регистрираха през юли в областта

Добавена: 06.08.2014г.Един случай на болен от СПИН е регистриран през юли в Регионалната здравна инспекция във Велико Търново. Заболелият е от старата столица, като за месеца в кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН са консултирани и изследвани общо 68 лица.
Трима от Златарица са регистрирани със сифилис, двама са заболели от марсилска треска и двама – от остър Хепатит Б.
121 случая на остри заразни заболявания са регистрирани през юли в Регионалната здравна инспекция. Най-висок е относителният дял при  ентероколитите и варицелата, съобщават здравните експерти.   Чревните инфекции през юли са 61, като най-висока е била заболеваемостта при малчуганите на възраст от една до 4-годишна възраст.
 

През юли е регистриран един случай на заразно заболяване с летален изход. Това е мъж на 65 години от Павликени, който е починал от туберкулоза.
172 проверки са извършили от здравната инспекция през изминалия месец  в обектите, подлежащи на контрол. Издадени са 4 предписания. Във връзка с мерките за ограничаване на пасивното тютюнопушене са извършени 156 проверки в контролираните обекти.


 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Увеличение на чревните инфекции отчитат епидемиолозите от РИОКОЗ
Добавено: 16.09.2010г. 

44-годишен мъж от община Велико Търново е починал от туберкулоза през август, съобщи д-р Нели Иванова от Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве. Увеличение на чревните инфекции през предходния месец отчитат епидемиолозите.

Велико Търново е домакин на национална конференция на педиатрите
Добавено: 25.03.2016г. 

Велико Търново е домакин на национална конференция на педиатрите. Във форума „Трудните пациенти” участват над 300 лекари и специалисти от цяла България. Срещата бе открита от заместник-кмета на старопрестолния град проф. Георги Камарашев. Той приветства участниците от името на кмета Даниел Панов, чиито служебни