Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
Инженери, лекари и юристи от старата столица ще покоряват Мон Блан

Инженери, лекари и юристи от старата столица ще покоряват Мон Блан

Добавена: 02.07.2010г.

Експедиция до връх Мон Блан във Френските Алпи организират от Клуба по пешеходен туризъм към ТД “Трапезица – 1902”. Над 40 туристи са записани до момента за авантюристичното пътуване, което включва посещение на Венеция и Монако. Сред тях има хора с различни професии – лекари, юристи, инженери, твърдят от клуба. Освен от Велико Търново, желание за участие са заявили и представители на Добрич, Дряново и Благоевград. Очаква се да се включат и русенци и варненци, заяви инж. Станчо Русев, председател на Клуба по пешеходен туризъм.
Половината от туристите ще вземат участие в туристическа, а останалите – в   планинарска група. Желаещите да изкачат връх Мон Блан ще проведат последната си подготовка в Пирин планина. Водач по пътя към “Белия връх” ще бъде Иван Мутафов, който е преподавател в специализираното училище за планински водачи я Черни Осъм. По време на изкачването, туристическата група пък ще посети Монако и Женева. Венеция и Будапеща са останалите дестинации, през които ще мине българската група.
Около 850 лв. на човек са разходите по пътуването, нощувките, транспорта и застраховката, каза за Общинската информационна агенция инж. Станчо Русев.
 
Деница Сиракова
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Спомина се пазителят на ексдепутата Витанов
Добавено: 26.03.2010г. 

Споминало се е таралежчето – талисман на бившият депутат Стоян Витанов, сподели самият той. Социалистът беше намерил животинчето точно преди парламентарните избори и го представи пред журналистите като своя талисман, който ще го брани по време на предизборната кампания от змиите в партийните редици.

Великотърновците в регатата по Дунав вече са в Австрия
Добавено: 06.07.2010г. 

Петимата участници от Велико Търново, които са част от 55- ата Международна туристическа регата по река Дунав „ТИД- 2010", вече са в Австрия, съобщиха от ТД “Трапезица 1902”. Боряна Иванова, Светлана Георгиева, Ангел Нейков, Милен Джановски и Нели Войнова са съобщили,