Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
Координатори на EASA от цяла Европа на предварително посещение във Велико Търново

Координатори на EASA от цяла Европа на предварително посещение във Велико Търново

Добавена: 21.10.2013г. 

Координатори на платформата EASA ( Европейска асамблея на студенти по архитектура ) от над 20 европейски държави ще посетят Велико Търново на 26 и 27 октомври. Студентите, заедно с професионалисти от различни сфери, ще се запознаят с града и ще обсъдят идеи за предстоящата асамблея – EASA2014 , която ще се проведе в старата столица от 20 юли до 3 август догодина.
 
 

Посещението е част от програмата на международна среща на координатори на EASA , която ще се проведе в Букурещ от 18 до 25 октомври. На ежегодната среща ще бъдат разисквани въпроси по предстоящите събития на платформата – EASA2014 Велико Търново, ще бъде избран и домакинът на EASA2015 – кандидати са Малта и Русия . След 7 дни дискусии студентите ще се отправят към Търново за да се запознаят с града, да се срещнат с местни творци и да обсъдят идеи за работилници, които да бъдат реализирани догодина. Стремежът на българските организатори е да запознаят предварително своите колеги от Европа с културните ценности на старата българска столица, духът и атмосферата на града, както и множеството културни прояви и талантливи творци от района. По този начин намесите на европейските студенти догодина ще бъдат най-уместни в сложния и многопластов исторически, социален и културен контекст на Велико Търново.
 
Събитието е важна част от подготовката и реализацията на концепцията и програмата, с които Велико Търново кандидатства за Европейска столица на културата през 2019 година.
EASA е независима платформа на студенти по архитектура, които самостоятелно организират събития за културен и творчески обмен.

 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Гледаме „Сцена на вековете” на огромни екрани в центъра на Велико Търново с европейско финасиране
Добавено: 09.08.2011г. 

Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ подписа днес в Министерството на регионалното развитие и благоустройството кметът на община Велико Търново д-р Румен Рашев. Средствата в размер на 463 382 лева се отпускат по схемата “Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития” по ОП “Регионално развитие”.

Велико Търново се побратимява с град от Австрия
Добавено: 14.03.2012г. 

Европейските столици на културата Грац и Линц в Австрия могат да бъдат следващите градове, с които ще се побратими старата столица. Това стана ясно след проведената среща между извънредния и пълномощен посланик на Република Австрия в България Герхард Райвегер и кмета на Велико Търново Даниел Панов. На брифинг днес градоначалникът сподели своята дългогодишна идея