Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
ОИЦ-Велико Търново финализира кампанията „Заедно за Европа”

ОИЦ-Велико Търново финализира кампанията „Заедно за Европа”

Добавена: 19.05.2017г.

  Областен информационен център   (ОИЦ)   - Велико Търново приключи информационната кампания „Заедно за Европа“ за региона. Инициативата е национална, провежда се от Мрежата от 28-те информационни центъра в страната и има за цел популяризиране приноса на европейските фондове за развитието на България.
На 25 април 2017 г. ОИЦ – Велико Търново проведе Форум „Европа в моя регион“ по време на който бе представена статистика за европейските проекти и инвестиции в област Велико Търново през 2007-2017 г. и информация за предстоящото Председателство на България на Съвета на ЕС през периода януари-юни 2018 г.
От 25 април до 10 май 2017 г. пред Факултета по Изобразително изкуство в центъра на старата столица бе експонирана Фотоизложба „Европа в моя регион“. Експозицията от 18 пана бе организирана от ОИЦ – Велико Търново и чрез нея бяха представени 36 успешно реализирани проекта в десетте общини от Великотърновска област.
За периода 9 – 16 май 2017 г. екипът на ОИЦ – Велико Търново организира „Дни на отворените врати“ с посещения и представяне на успешни проекти във всяка една от десетте общини в областта.
За дните на отворени врати бяха поканени представители на медиите, студенти от ВТУ от специалности, имащи отношение към управлението на проекти, социалните дейности, връзките с обществеността, предприемачеството и бизнеса.
На 9 май 2017 г. – Деня на Европа в Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ в старата столица се проведе интердисциплинарен открит урок „Идеята за обединена Европа от Имануел Кант до днес“ и представяне на проекта „Обвързване на професионалното образование и обучение в ПГТ „Д-р В. Берон“ с местния туристически бизнес“, реализиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ (ОПРЧР) 2007-2013 г.
На 10 май бе посетено пейнтбол игрище в Сухиндол, изградено със средства по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. и новата пречиствателна станция на град Павликени, построена със средства по Оперативна програма „Околна среда“ 2007-2013 г.
В Горна Оряховица бяха посетени основно ремонтираните по ОП „Регионално развитие“ паркове „Христо Ботев“ и „Пролет“, а в Лясковец бе представен проектът, с който е изградена Къща за гости „Епохи 1871“ с финансиране от ПРСР чрез МИГ „Лясковец-Стражица“.
В рамките на организираното от ОИЦ – В. Търново посещение в град Свищов бяха разгледани пристанищният комплекс, районът на парка „Калето“, градски площи и прилежащите четири улици, изцяло обновени с 3 126 227 евро от Програмата „Трансгранично сътрудничество Румъния -    България“ 2007-2013 г.
В град Елена бе посетен спортен комплекс „Чумерна“, който е основно реконструираният и обновен по Програмата за развитие на селските райони, заедно със стадионите в селата Майско и Константин. Също по Програмата за развитие на селските райони е ремонтиран покривът на храм „Св. Николай“ в гр. Златарица, който бе друг от посетените обекти в региона. В Стражица бе представен проектът на община Стражица, с който по ПРСР 2007-2013 г. е обновена художествената галерия в града. В Полски Тръмбеш на място бе разгледан Центърът за социална рехабилитация и интеграция за пълнолетни лица, чието финансиране е осигурено по ОП „Развитие на човешките ресурси“ (ОПРЧР) 2007-2013 г.
Областен информационен център - Велико Търново е подготвил за разпространение брошура за своята дейност за периода 2012-2017 г., както и брошура с информация и снимки от успешни проекти в общините от Великотърновски регион.
Националната информационна кампания „Заедно за Европа“ е посветена е на 10 години членство на България в Европейския съюз и 60 години от създаване на Европейския социален фонд (ЕСФ). Инициативата е свързана и с навършване на 6 години функциониране на Мрежата от 28 информационни центъра.
Годишнината и финалът на кампанията „Заедно за Европа“ ще бъдат отбелязани на 20 май в Габрово със среща на представители на мрежата от ОИЦ от цялата страна, своеобразен домакин на която ще бъде Областен информационен център – Габрово.
 
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

223 373 лв. постъпления от продажба на общински имоти в населените места
Добавено: 31.01.2013г. 

223 373 лв. са постъпленията от продажба на общински имоти на територията на Община Велико Търново през 2012 г. Това отчете кметът Даниел Панов в отговор на питане на общинския съветник от БСП Петко Тюфекчиев как се изпълнява решението на ВТОС 30% от приходите от продажба на недвижима собственост в населените места да се превеждат

Община Велико Търново за поредна година посрещна участниците в кампанията „Мениджър за един ден“
Добавено: 25.03.2015г. 

Заместник - кметът на Община Велико Търново Снежана Данева - Иванова прие участниците в проекта - Габриела Николова от 10 клас и Зорница Георгиева от 11 клас на ПГТ "Д-р Васил Берон", Венцислав Пасев от 11 клас на СОУ "Вела Благоева". Тя ги приветства за желанието да се запознаят с работата на общинска администрация. Запозна ги с дейностите