Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
Вкараха в ареста шофьор, убил трима на пътя в пияно състояние и нарушил забрана да напуска страната

Вкараха в ареста шофьор, убил трима на пътя в пияно състояние и нарушил забрана да напуска страната

Добавена: 18.05.2017г.

  По искане на Окръжна прокуратура – Велико Търново, съдът замени взетата мярка за неотклонение „гаранция“ със „задържане под стража” на шофьор, нарушил правилата за движение и причинил смърт на трима.
Прокуратурата е привлякла Бисер А. в качеството на обвиняем за това, че на 26.11.2016г., около 01.30 часа, на път гр. Лясковец – гр.Долна Оряховица, шофирайки лекия си автомобил „Форд Мондео”, не съобразил скоростта си  на движение със състоянието на пътя -  мокра и хлъзгава пътна настилка и с конкретните условия на видимост - нощно време, с намалена поради мъгла видимост, не спрял, при възникнала  опасност за движението и допуснал пътно транспортно произшествие със спрелия в неговата пътна лента  лек автомобил ВАЗ 2121, в резултат на което причинил по непредпазливост смъртта на намиращите на пътното платно зад автомобила  Марио Н., Николай П. и Тони  П.; средна телесна повреда на Данчо К. и средна телесна повреда на пътуващия в л.а. „Форд Мондео” Тодор К., като деянието е извършено в пияно състояние.
На обвиняемият е била взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 2 000 лева, внесена на 30.11.2016г., и наложена забрана да напуска пределите на Република  България с постановление на Великотърновската окръжна прокуратура от 28.11.2016г.  
На 29.03.2017г. полицейски служители  от Горна Оряховица при връчване на призовка на Бисер А. да се яви на 03.04.2017г. на разпит в качеството на обвиняем, установили, че същия не е на адреса и че е отпътувал за Кралство Нидерландия при роднините си. Тогава Бисер А. е обявен за общодържавно издирване. Същият е установен и задържан за 72 часа на 15.05.2017 г., с оглед осигуряването му пред съда за разглеждане на искането за замяна на взетата му мярка за неотклонение „гаранция“ със „Задържане под стража”.
Съдът прие за основателни доводите на прокуратурата, че обвиняемият е нарушил взетата мярка за неотклонение „гаранция“, като не е изпълнил задължението си да не променя местоживеенето си, без да уведоми писмено съответния орган за новия си адрес, поради което уважи искането на прокуратурата и замени взетата мярка за неотклонение с по-тежка– „Задържане под стража“.
Определението на Окръжен съд – В. Търново подлежи на обжалване пред Апелативен съд – В. Търново.
 
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Прокуратурата задържа мъж, обявен за международно издирване
Добавено: 25.02.2016г. 

С постановление на Окръжна прокуратура – Велико Търново за 72 – часа е задържан 45-годишен мъж, обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест. Българският гражданин Васил Д. е обявен за международно издирване от

Прокуратурата даде на съд трима, задигнали каса от офис
Добавено: 09.01.2017г. 

Районна прокуратура - Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу трима, разбили офис и откраднали каса с пари. Обвинението срещу Павлин Р. и Валентин С. като извършители и Димитър И. като помагач е за това, че на 14 юни миналата година в старата столица се промъкнали и строшили три секретни патрона на входна врата на фирмено помещение.