Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
АОСТКИН прие програма за дейността си през 2017-а

АОСТКИН прие програма за дейността си през 2017-а

Добавена: 18.05.2017г.

  Програма за дейността на Асоциацията на общините със селища и територии с културно-историческо наследство бе приета на общо отчетно събрание на организацията. В плана се предвижда провеждане на събитие, посветено на музеите, организиране на ателие „Стари къщи”, популяризиране на обекти музеи чрез специални карти за деца, изработване на дипляна на асоциацията, проучване на български и чуждестранен опит и добри практики, участия в семинари, срещи и дискусии с местно и международно присъствие. „Културно наследство и устойчив туризъм” е темата, която ще обединява всички изяви на сдружението, каза изпълнителният директор Светла Стефанова. По нейни думи ще се работи и за разширяване на сътрудничеството с Националното сдружение на общините и с ИКОМОС България.
В състава на асоциацията влизат общините Велико Търново, Горна Оряховица, Елена, Дряново, Трявна, Банско, Балчик, Несебър, Силистра.
 
 
 
Галя Бояджиева
 
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Логото на кандидатурата на Велико Търново за Европейска културна столица окичи вратата на общината
Добавено: 24.02.2014г. 

Логото на кандидатурата на болярския град за Европейска столица на културата през 2019г. беше поставено днес на вратата на сградата на Община Велико Търново. Предстои логото да бъде поставено на входните врати на множество обществени, административни и частни сгради. Емблемата ще разкраси и обществения транспорт, както и други обекти, които ще популяризират кандидатурата на Велико Търново.

Нов водопровод беше открит в община Златарица
Добавено: 11.03.2015г. 

Кметът на Златарица Пенчо Чанев, кметовете на Родина – Даниела Ангелова и на Горско Ново село – Сали Кавръков, инж. Борис Цорев - представител на „ВиК-Йовковци” ООД, откриха официално в присъствието на жители на двете най-големи села в балканската община водопровода, който ги свързва с водоснабдителната система на Златарица.