Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
550 абсолвенти от три факултета на ВТУ получават своите дипломи

550 абсолвенти от три факултета на ВТУ получават своите дипломи

Добавена: 18.05.2017г.Три тържествени церемонии по връчване на дипломите на абсолвентите от Историческия факултет, Философския факултет и Филологическия факултет ще се проведат утре във ВТУ „Св.св. Кирил и Методий”.
Историческият факултет връчва дипломите от 11,00 ч. в аулата. По същото време, но в пети корпус, в зала БИЦ, ще бъдат раздадени и дипломите на абсолвентите от Философския факултет.
От 13,30 ч. в аулата ще бъде церемонията на Филологическия факултет.
Ректорът проф. д-р Христо Бонджолов ще приветства абсолвентите от Историческия и Филологическия факултет, а чл.-кор. проф. д.ф.н. Стоян Буров, зам.-ректор по учебната дейност – завършващите студенти от Философския факултет.
 
Преди раздаването на дипломите, в Историческия факултет от 10,30 ч. в зала 539   ще бъде открит новият кабинет за докторантски практики. Кабинетът е оборудван с любезното съдействие на A Data Pro, водеща компания в информационните услуги. На откриването ще присъстват ректорът проф. д-р Христо Бонджолов, проф. д.и.н. Иван Тютюнджиев - декан на Историческия факултет, инж. Олег Божанов - главен секретар на Университета, както и представители на A Data Pro.
220 души са абсолвентите със степен „бакалавър“ и „магистър“ от випуск 2016 на Историческия факултет от четирите акредитирани научни направления: „Педагогика на обучението по…“; „История и археология“;„Социология, антропология, науки за културата“ и „Науки за Земята“ (география). Завършващите бакалавърска степен са от 8 действащи специалности (редовно и задочно обучение): Археология, География, Етнология, История, История и география, История и философия, История и чужд език и Културен туризъм.
Първенецът на випуска Виктория Ивелинова Вълчева, специалност „Археология“, ще бъде наградена със сребърен медал на Факултета, а на изявени абсолвенти от всички специалности ще бъдат връчени книги от Декана на Факултета проф. д.и.н. Иван Тютюнджиев.
По време на церемонията дългогодишният преподавател в катедра „География“ доц. д-р Васил Дойков, по решение на Академичния съвет на Великотърновския университет, ще получи инсигниите на   званието „Почетен професор на Историческия факултет“ за популяризирането на географската наука, преподавателската му работа и дейността му за издигане престижа на Факултета.
 
Във Философския факултет своите дипломи от випуск 2015/2016 ще получат 101 бакалаври (редовно и задочно обучение) от професионалните направления: Психология, Политически науки и Философия.
51 от абсолвентите на Философския факултет завършват с отличен успех.
Чл.-кор. проф.   д.ф.н. Стоян Буров, зам.-ректор по учебната дейност, ще приветства завършващите студенти от Философския факултет и ще им връчи дипломите.
 
Филологическият факултет ще връчи дипломите на близо 230 абсолвенти с бакалавърска и магистърска степен в специалностите Приложна лингвистика с първи език английски, немски,френски,   испански и руски език и като втори 13 чужди езици по избор; Българска филология, Английска,  Френска, Немска и Руска филология; Връзки с обществеността; Журналистика; Славистика; Балканистика; Български език и история; Български език   и география; магистърски програми по Транслатология (с английски, немски, френски, испански, руски, славянски и балкански езици) и Конферентен (устен) превод с английски език; по Българска литература и култура; Български език като чужд и други.
С отличен успех са 36 студенти, завършили бакалавърска степен, а отличниците-магистри са 22.
В церемонията ще участва и проф. д-р Христо Бонджолов, ректор на Великотърновския университет, който ще приветства завършилите филолози и ще връчи дипломите на отличниците.
На тържеството ще присъстват ръководителите на катедри и преподаватели от Филологическия факултет, както и представители на бизнеса от партниращи си с Великотърновския университет фирми, които осигуряват стажове, практики и работни места за студентите от Филологическия факултет.
Д-р Руксандра Ламбру, дългогодишен лектор по румънски език във Великотърновския университет, е удостоена с Почетната грамота на Ректора за нейните заслуги и принос в академичния живот на Университета и за издигане на неговия авторитет.
 
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Ученици извезаха знамето на четата на Бачо Киро
Добавено: 14.05.2010г. 

Ученици от ОУ “Бачо Киро” извезаха знамето на четата на своя патрон. Флагът ще бъде осветен и издигнат на 15 май, когато възпитаниците на училището ще отбележат 175 г. от рождението на видния български учител, книжовник, историк, читалищен деец и фолклорист.

СОУ „Емилиян Станев” чества 30 години от основаването си
Добавено: 28.02.2012г. 

С поредица от културни изяви СОУ „Емилиян Станев” отбелязва 30 години от създаването на училището и 105 години от рождението на своя патрон. По традиция празничните Емилиянови дни стартираха седмица преди рождената дата на писателя – 28 февруари. Срещи на учениците с първия директор на школото, с бивши възпитаници и преподаватели, изложба на стари книги и детска оперета по разкази на Емилиян Станев са