Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
Велико Търново ще отбележи тържествено Деня на българската просвета и култура

Велико Търново ще отбележи тържествено Деня на българската просвета и култура

Добавена: 18.05.2017г.Велико Търново ще отбележи тържествено 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. В 10,30 ч. сутринта от площад „Велчова завера” над 700 ученици и възпитаници на детските градини ще се включат в празнично шествие, което ще продължи до сградата на Общината. Младите великотърновци ще носят потрети на светите братя Кирил и Методий, на техните ученици и последователи, на бележити дейци на науката, образованието, културата и изкуствата от старопрестолния град и България. Участие ще вземат също студенти и преподаватели от Великотърновския университет.
По същото време в ритуалната зала на Общината кметът Даниел Панов ще се срещне с културни и образователни деятели, общественици и изявени великотърновци. В 11, 15 ч. Даниел Панов ще произнесе празнично слово и ще награди носителя на общинската награда за завършен гимназиален етап на обучение „24 май“. Отличието ще бъде връчено на Васил Иванов - изявен зрелостник и отличник от Природоматематическа гимназия „Васил Друмев”. Кандидатурата му бе гласувана от специално назначена комисия, председателствана от заместник-кмета Ганчо Карабаджаков.
Кратката церемония ще се състои на сцената пред Община Велико Търново. На същото място ще бъдат представени тазгодишните носители на общинската награда „Култура”. В категорията за ярки постижения приза ще получи проф. Сава Василев, а в раздела за творчески изяви – актьорът Иван Митев. Програмата ще продължи с празничен благослов   и концерт. В 21,30 ч. на площад „Цар Асен I” ще бъде излъчен аудиовизуалният спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина”.
Във връзка със събитията, временно ще бъде променена организацията на движението – от 9,30 ч. на 24 май до 12,00 ч. ще бъдат затворени площад „Велчова завера”, улиците „Стефан Стамболов” и „Независимост”. Забраната за движение по улица „Васил Левски” ще важи от 9,30 ч. до 14,00 ч. Затворен ще бъде и площад „Цар Асен I” – за времето от 21,15 до 22,00 ч.
 
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Програма за 26 октомври – Димитровден
Добавено: 23.10.2015г. 

9:00 – 11:00 ч. – Празнична Света литургия по случай Димитровден. Освещаване на хоругва на Свети Димитър. Място: църква „Успение Богородично“ 11:00 ч. – Литийно шествие с иконата на сСвети Димитър от църквата

Продължава изграждането на новите тротоари на булевард "България"
Добавено: 24.06.2015г. 

Работници и техника приключват ремонтите по южната част на новите тротоарни настилки на булевард "България”. Поставят се вибропресовани павета, които позволяват по-лесно и евтино извършване на евентуални предстоящи ремонти, тъй като полагането на паветата е без циментова фуга.