Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
Художествената галерия „Борис Денев” също се включва в Европейската нощ на музеите

Художествената галерия „Борис Денев” също се включва в Европейската нощ на музеите

Добавена: 18.05.2017г.

   
Художествената галерия „Борис Денев” във Велико Търново ще се включи в Европейската нощ на музеите тази година. Безплатен достъп ще имат посетителите на културната институция на Боруна от 18 часа на 20 май (събота) до 1 часа на 21 май (неделя).
Точно в 18 часа в събота, 20 май, ще бъде открита изложба с картини на дарителите на художествената галерия, а от 20 часа женска група за народни песни при Народно читалище „Поука”, с. Леденик, и танцов клуб „Аглея” при НЧ „Напредък”, с. Шемшево, ще се изявят със свои изпълнения в галерията.
От институцията са предвидили и представянето на аудио-визуална мултимедия с участието на актьора Иван Митев, за живота и творчеството на художника Борис Денев.
В Европейската нощ на музеите във Велико Търново ще се включат още Мултимедийният посетителски център „Царевград Търнов”, музеят „Възраждане и Учредително събрание” и Сарафкината къща, които от 18 часа на 20 май до 1 часа на 21 май ще работят с вход свободен за всички старостоличани и гости.
 
Олга Карова
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

220 изпълнители идват за фестивала „Насред мегдана в Арбанаси”
Добавено: 06.06.2012г. 

220 състава и индивидуални изпълнители за автентичен и обработен фолклор ще участват в Националния фолклорен фестивал „Насред мегдана в Арбанаси” през почивните дни. Във второто издание на феста ще се включат фолклорни групи, детски и младежки формации за народни песни и танци от 93 населени места от 19 области на страната

Ученици от Елена направиха дарение на музея във Велико Търново за професионалния празник
Добавено: 18.05.2012г. 

Ученици от еленското училище „Иван Момчилов” дариха на Регионалния исторически музей днес две страници от преписи на старобългарски литературни паметници, изработени от тях върху пергамент. Инициативата на средношколците е по повод днешния Международен ден на музеите. Единият документ е препис на заглавната страница от популярното