Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
ВТУ кани на Двадесетия празник на японската култура

ВТУ кани на Двадесетия празник на японската култура

Добавена: 18.05.2017г.Двадесети празник на японската култура ще се проведе във ВТУ „Св.св. Кирил и Методий”. Проявите започват от днес, когато в 12,30 ч. в аулата е концертът на японско-германската електро хип-хоп банда от Берлин „Моши-моши Кълектив”. Бандата ще свири и на 20 май от 12 ч., отново в аулата. Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на лектора по японски език в търновския вуз Микико Китаока.
Кулминацията на празника на японската култура е в събота, когато ще бъдат представени традиционни японски изкуства, като: икебана, кимоно, калиграфия, играта Го; бойни изкуства – айкидо и иайдо. Посетителите ще разберат каква е ролята на растенията и животните в японската литература; ще опитат от японската кухня; могат да зарадват себе си и своите близки с японски играчки и ръчно изработени сувенири; а любителите на анимациите и комиксите ще могат да наблюдават и косплей конкурса и още много изненади.
Организатор на проявите е Центърът за японски език и култура към ВТУ.
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

45 % двойки на теста по български език в университета
Добавено: 30.04.2010г. 

45 % са двойките на теста по български език и също толкова – на изпита по български език и литература във великотърновския университет. Изпитите са от вече приключилата първа изпитна сесия от кандидатстудентска кампания 2010, която се състоя през м. април.

Проект с европейско финансиране спечели ЦДГ „Слънце”
Добавено: 05.11.2015г. 

Международен проект за 11 175 евро спечели търновската ЦДГ „Слънце”. Финансирането на дейностите е защитено пред програма „Еразъм +”, съобщи директорката на учебното заведение Албена Генчева. „Думите ни обединяват” е озаглавен проектът. „Според мен и останалите партньори