Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
Нейко Генчев: „Книгите са като хората – всяка има своята съдба и характер”

Нейко Генчев: „Книгите са като хората – всяка има своята съдба и характер”

Добавена: 18.05.2017г.

  Великотърновското издателство „ФАБЕР” навърши 20 години през 2016-а. А равносметката е впечатляваща – над 2 700 собствени издания и над 10 хиляди книги, подготвени и отпечатани от издателството за други институции и частни клиенти от целия свят. Всеки ден на бял свят излизат по едно или две заглавия, реализирани от екипа. До миналата година „ФАБЕР” бе на трето място по обем на книжната продукция в България, но се очаква всеки момент да стане вторият книгоразпространител в страната ни, реализирал най-много на брой издания. „Книгите са като хората – всяка има своите съдба и характер”, сподели в интервю за Общинското радио собственикът на издателството Нейко Генчев.
Луксозен представителен каталог на Музея за история на София е едно от изданията, върху които работят в издателството в момента. „Изключителни експонати има, невероятно удоволствие е да се работи по тази книга, с толкова много красота, история и вълнуващи моменти, които са събрани в каталога”, коментира Нейко Генчев.
На бързи обороти и с много любов се работи в издателството, споделя Генчев. И не скрива факта, че изпитват трудности да намерят точните хора за своя екип. „При нас е трудно човек да започне работа, специално в издателската част. В печатницата са други специалистите. В издателството няма човек с по-малко от две висши образования, повечето са с три. Трябва да си специалист в много неща и да си готов да работиш много усилено, защото ние сме наистина за рекордите на Гинес – няма друго издателство, сигурен съм, което с толкова малък екип да произвежда толкова много, и то качествена продукция на високо европейско ниво”, акцентира Нейко Генчев.
 
Олга Карова
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Екзотични изпълнения на групи от Колумбия, Мексико, Индонезия и Бахрейн на фолклорния фестивал във Велико Търново
Добавено: 29.06.2011г. 

14-тото издание на международния фолклорен фестивал ще се проведе във Велико Търново от 16 до 23 юли. В него ще се представят десет чуждестранни групи с около 240 участници. На сцената в парк Марно поле ще се изявят екзотични танцьори от далечна Колумбия

Женският хор "Търновград" са "златните момичета" на Велико Търново
Добавено: 31.07.2015г. 

След успешно представяне се завърна женският хор „Търновград” от Международния фолклорен фестивал Букурещ 2015, който се проведе от 24 до 28 юли. Форумът се проведе в три категории – танцови фолклорни ансамбли, хорове с фолклорен обработен репертоар и оркестри. Великотърновки се представиха във втора категория - „хорове за обработен фолклор” със своя репертоар от български фолклорни песни и в двете фестивални вечери. Зрителите имаха възможност да се насладят на изпълнението на народните песни, обработени за многогласно пеене от известни български композитори - Николай Кауфман, Асен Карастоянов, Добри Христов и др. Пианист на хора бе Елисавета Манева, а диригент – Маестро Мария Павлова.