Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
Полицията наложи над 20 глоби на абитуриенти за опасно возене в колите

Полицията наложи над 20 глоби на абитуриенти за опасно возене в колите

Добавена: 18.05.2017г.

  Областна дирекция на МВР във Велико Търново отново е предприела всички необходими мерки за недопускане, предотвратяване на инциденти и за обезпечаване на обществения ред, безопасността на движението по пътищата и недопускане на пътнотранспортни произшествия по време на абитуриентските балове. В тази връзка традиционно са проведени срещи с училищните ръководства и органите на местното самоуправление и местната администрация за координиране на действията и планиране на съвместни мерки по опазването на обществения ред и безопасността па движението по пътищата. Предвидено е засилено полицейско присъствие в районите около учебните заведения, където ще се събират автомобили, с които ще бъдат извозвани абитуриентите, маршрутите на тяхното придвижване и местата, в които ще се провеждат балове и тържествени чествания. Извършени са съвместни проверки с Пожарната служба, Областната дирекция по безопасност на храните в увеселителните заведения, където ще се организират младежки празненства. Специално внимание е обърнато на пропускателния режим, с цел недопускане на лица с огнестрелно оръжие, агресивно поведение, в нетрезво състояние, видимо употребили наркотични вещества или техни аналози, които биха предизвикали нарушения на обществения ред. Проверено е състоянието на пожарната и аварийната безопасност на обектите, качеството на предлаганите хранителни стоки. Взети са необходимите мерки и по отношение на нерегламентирано използване на пиротехнически средства на обществени места.
До момента само в гр. Велико Търново са наложени повече от 20 глоби по фиш за неправилно и опасно возене в автомобилите с абитуриенти и рисково шофиране. 
От Пътна полиция при ОДМВР – В. Търново са категорични, че ще продължат да следят зорко за стриктното спазване на правилата за движение, с цел недопускане на тежки пътни инциденти и опазване живота и здравите на завършващите и техните близки.

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Семейство от Велико Търново загина при катастрофа
Добавено: 22.06.2010г. 

Семейство от Велико Търново загина при пътен инцидент край града. Произшествието е станало снощи, около 22,10 ч. на пътя В. Търново – Дряново между лек автомобил, марка „Мерцедес”, управляван от 52- годишен немски гражданин, роден в Турция и лек автомобил „БМВ”,

Пожар във Военния клуб, няма пострадали
Добавено: 24.03.2013г. 

Пожар пламна в сградата на Веонния клуб в центъра на Велико Тръново. Сигнал за инцидента е подаден в 10,45 ч. на телефон 112. Районът е обезопасен от полицията. С огнената стихия се борят пет пожарни автомобила и 25 огнеборци, съобщи за Общинската информационна агенция гл. инспектор инж. Пламен Иванов, началник РС "ПБЗН".