Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
 С филма „Улични танцьори“ продължава Mes Hispanico на 18 май

С филма „Улични танцьори“ продължава Mes Hispanico на 18 май

Добавена: 17.05.2017г.

Mes Hispanico – Месецът на испаноезичните държави във Велико Търново продължава на 18 май с прожекция на филма „Улични танцьори“ и лекция на Елия Лилова – директор на фестивала за съвременен танц и пърформънс One Dance Week. Събитието ще се проведе в ТАМ – пространство за култура и социални инициативи от 19:30ч. Вход свободен.
УЛИЧНИ ТАНЦЬОРИ е документален филм, заснет в Пловдив. Част е от Europa Transit, проект на Сан Себастиан – Европейска Столица на Културата 2016, за пътуващо посолство. Партньори за България в реализацията на проекта са One Dance Week и Фондация Пловдив 2019. УЛИЧНИ ТАНЦЬОРИ е документален филм за това как танцът, изкуството и културата могат да служат като антидот на предразсъдъците, социалната изолация и страха от различното. Артистичният колектив Sra Polaroiska (Алайтц Арензана и Мария Ибарече) пътува до Пловдив, за да проведе серия от танцови работилници с участници от ромската общност в града – една от най-големите на Балканския полуостров. Целта на проекта е да се подготви танцова хореография, която да бъде представена в центъра на града.
 „Водеща тема ще бъде представянето на процеса по заснемане на филма - идеята, предизвкателствата, очаквани и постигнати резултати. Филмът е итересен и защото ще покаже живота и мечтите на герои, близки на възраст до голяма част от очакваната аудитория. Паралелно с това Елия ще разкаже за сцената, живота си в Мадрид и oбyчението, което е получила там.“, казва Галин Попов от ТАМ.
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Отново Голямо търновско хоро за Деня на Независимостта
Добавено: 03.09.2015г. 

Празничният 22 септември – Денят на Независимостта във Велико Търново ще започне с празнична света литургия, отслужена от великотърновския митрополит Григорий и изпълнение на квартет „Ангелски гласове” в църквата „ Св.40 мъченици”. Там ще бъде извършен и водосвет, поръсване на бойното знаме на НВУ „ Васил Левски” и на знамената на държавни и общински институции, учебни заведения и неправителствени организации. В 10.30 ч. е военният ритуал за издигане националното знаме на Република България на крепостта „Царевец”. След това ще бъдат поднесени венци и цветя на Паметника на Независимостта.

Възпитаник на ВТУ с нов филм
Добавено: 16.12.2011г. 

Филмът „Изпуснати думи“ на режисьора Радослав Гизгинджиев, е теглен от над 45 хиляди потребители в интернет. Това прави лентата на младия търновски творец единственият късометражен филм, достигнал подобен успех в България. Премиерите на „Изпуснати думи“ бяха съответно на 8 и 18 юли в София и Велико Търново.