Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
Отменя се депозитната такса от 60 лева за детските градини

Отменя се депозитната такса от 60 лева за детските градини

Добавена: 17.05.2017г.

  Пада депозитната такса от 60 лева за всички деца, приети в детските градини на Община Велико Търново. Сумата се внасяше до 10 септември на текущата година и представляваше обезпечителна мярка спрямо бъдещо неизпълнение на задължение. Отмяната на депозитната такса се предлага с мотиви на Окръжна прокуратура Велико Търново. Според тях обезпечителните мерки се налагат само по ред, предвиден в Административно-процесуалния кодекс или в други специални закони, и то въз основа на влязло в сила изпълнително основание. „Затова не е допустимо обезпечението да се прилага предварително. Депозит за детски градини не е предвиден нито в Закона за местните данъци и такси, нито в специален закон”, се посочва още в мотивите на прокуратурата.
 
 
 
Галя Бояджиева

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Кметът Даниел Панов : „Да бойкотираме вандализма!”
Добавено: 02.01.2014г. 

Във връзка с повторното вандализиране в продължение на шест дни на паметника на Асеневци, кметът на Община Велико Търново Даниел Панов изразява следната позиция: „Няма да останем безучастни пред актовете на вандализъм! За пореден път Паметникът на Асеневци е жертва на вандалско посегателство!

Временна организация на движението за периода 10 – 17 април
Добавено: 07.04.2016г. 

Във връзка с подготовката и предстоящото провеждане на Международно туристическо изложение „Културен туризъм Велико Търново 2016 ” ще настъпят следните временни промени в организация движението на МПС: Спиране на движението за МПС и освобождаване от паркирани автомобили: