Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
Търновски и габровски еколози редят изложба по повод Международния ден на биологичното разнообразие

Търновски и габровски еколози редят изложба по повод Международния ден на биологичното разнообразие

Добавена: 17.05.2017г."Биологично разнообразие и устойчив туризъм" е мотото, под което ще се проведат инициативите на РИОСВ - Велико Търново и Дирекцията на Национален парк „Централен Балкан“ - Габрово, посветени на Международния ден на биологичното разнообразие – 22 май.
На 18 май от 14 ч. в   Информационния център на регионалната инспекция ще бъде открита изложбата „Карика туристи “. Експозицията включва 41 карикатури на автори от България, Украйна, Русия, Китай, Германия, Сърбия, Чехия, Литва, Иран, Бразилия, Италия и Куба. Предоставена е от дирекцията на парка и Дома на хумора и сатирата в Габрово.
След откриването на изложбата ще се проведе среща с учители от детски градини и училища от област Велико Търново за представяне на биоразнообразието в Национален парк „Централен Балкан“ и управленската политика на Дирекцията в подкрепа на природозащитното образование. Ще се акцентира на образователните помагала „Разходка в дивата планина“ и „Оазис на дивия свят“. Те са създадени в рамките на проект „Централен Балкан – парк за всички“, изпълняван от Парковата дирекция по Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“ На учебните заведения ще бъдат подарени комплекти от помагалата за съответната възрастова група.
Инициативите са посветени и на Европейския ден на парковете – 24 май и на Десетилетието на биологичното разнообразие 2011 - 2020, обявено от ООН.
Образователният пакет „Разходка в дивата планина“ е второ допълнено издание и е предназначен за възпитателна и образователна работа в детските градини и началната степен на общообразователните училища. Включва 9 пълноцветни плаката и свитък – помагало за учителя.
Образователният пакет  „Оазис на дивия свят“ е в помощ на учебната и извънкласна работа в средната общообразователна степен. Той е нова разработка и съдържа 14 пълноцветни плаката, представящи с фотоси и текстове биологичното разнообразие на Национален парк„Централен Балкан“ и свитък – помагало за учителя. 
 
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Изложба на ретро коли събра стотици българи на изложение във Велико Търново
Добавено: 07.06.2010г. 

Специализирано изложение на реномирани компании за авточасти и оборудване се проведе в ДКС „Васил Левски” във Велико Търново през почивните дни. Стотици посетители дойдоха от различни краища на страната, за да разгледат и да се възползват от редица отстъпки,

Четирима „волни ездачи” по пътя на узото
Добавено: 28.09.2010г. 

Четирима от членовете на мотоклуба „Бед къмпани” пропътуваха на своите „железни коне” 700 км до остров Лесбос по пътя на узото. Пътуването за Петър Стефанов, Стефан Ботев, Румен Стефанов и Тодор Карапачов започва на 11 септември в 7 сутринта на Капъкуле.