Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
Търновските програмисти ще стопанисват безвъзмездно общински имот

Търновските програмисти ще стопанисват безвъзмездно общински имот

Добавена: 17.05.2017г.

  Клубът на програмистите във Велико Търново да стопанисва безвъзмездно за десет години помещение   на втория етаж в сградата на Общинския детски комплекс. Предложението е внесено в местния парламент от Управителния съвет на сдружението и се подкрепя от членовете на Постоянната комисия по образование, наука и култура. „Клубът възниква първоначално като общност на студенти и професионалисти, работещи в областта на информационните технологии. Благодарение на дейността му са проведени десетки конференции, семинари, обучения”, поясни един от учредителите Невен Боянов.
Създаване на стартъп среда в старата столица, в която млади, амбициозни и креативни хора да развиват себе си и своите идеи е сред ключовите цели на програмистите.
Исканото помещение представлява открито пространство, коридорна площ от 130 квадратни метра.
Предстои процедурата по отдаването да се гласува на редовното заседание на Великотърновския общински съвет на 25 май.
 
 
 
Галя Бояджиева

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Откриха 14-ото издание на изложението „Културен туризъм”
Добавено: 06.04.2017г. 

С флашмоб, представящ кратка част от мюзикъла „Българи от старо време” актьори от Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов” приветстваха с добре дошли гостите, участниците и домакините на 14-ото Международно изложение „Културен туризъм 2017”. „В нашия град историята е на всеки метър и всяка копка, на него много му отива да бъде домакин на това изложение.

През май започва цялостното преасфалтиране на улиците, засегнати от ВиК – проекта
Добавено: 21.03.2013г. 

Продължава работата по частичното полагане на асфалт върху участъци, където вече е реализирана дейността по подобряване на ВиК инфраструктурата. Работи се по улица „Зеленка”, както и по ул. „Независимост” от кръстовището пред Централна поща до ГУМ, където едното платно вече е асфалтирано. Продължава работата по улиците „Христо Ботев” и