Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
Крадци отиват на съд, двама от тях са ученици

Крадци отиват на съд, двама от тях са ученици

Добавена: 17.05.2017г.По обвинение на Районна прокуратура – В. Търново извършители на кражби са предадени на съд.
Обвинението срещу Митко Ш. /24 години/ и Страхил П. /ученик в 12 клас, при условията на повторност/, като извършители и подпомогнати от Назив Д. /ученик в 10 клас/ е  за това, че на 02.11.2016 г. в гр. В. Търново,  в съучастие, чрез използване на  лек автомобил „Опел Астра“, отнели чужда движима вещ - телевизор „Тошиба” на стойност 366 лв., от владението на собствениците с намерение противозаконно да я присвоят. Обвинението срещу Назив Д. е затова, че с цел да набави за себе си и за другите двама имотна облага - да се сдобият с парични средства, спомогнал да бъде продадена чужда движима вещ - телевизор на стойност 366 лв., за която знаел, че е придобита чрез кражба.
Страхил П.  често ходил на гости в жилището на свои приятел, като играели заедно на компютърна игра. При гостуванията си видял телевизора и решил да го открадне. Разбрал, че в началото на ноември приятелят му ще отсъства за няколко дни и решил в този период да извърши кражбата. На 02.11.2016 г. се придвижил до жилището и през прозорец влязъл вътре, взел  телевизора, но установил, че сам няма да може да го изнесе и напуснал жилището. Обадил се на Митко Ш. който имал кола и двамата се върнали до къщата и  взели телевизора.  Първоначално смятали да го продадат в заложна къща, но никой от тях нямал лична карта. Затова се обадили на  Назив Д. Той от своя страна позвънил по телефона на познат и му казал, че неговият баща е изпратил от чужбина телевизор, който продава  и му предложил да го закупи.
Районна прокуратура – В. Търново е предала на съд Йоан И. за това, че на 30.04.2017 г. от аварирал л.а. «БМВ 530 Д» на път с. Ресен - с. Самоводене, чрез използване на техническо средство - крик и МПС отнел от владението на собственика  чужди движими вещи - 3 бр. гуми марка «Energy» и 3 бр. алуминиеви джанти модел „БМВ“, 17 цола, всичко на обща стойност 600 лв., с намерение противозаконно да ги присвои - чл. 195, ал.1, вр.с чл. 194 НК.
 Предстои насрочване на делата за разглеждане от съда.
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Окръжна прокуратура задържа две жени, обявени за издирване от съда в Ларнака
Добавено: 07.12.2015г. 

С постановление на Окръжна прокуратура Велико Търново за 72 часа са задържани две жени обявени за издирване въз основа на получена Европейска заповед за арест. Ани С. Х. и Милена А. Й. са обявени за издирване от кипърските власти с Европейска заповед за арест, издадена от

Крадец, обявяван два пъти за издирване, остава в ареста
Добавено: 04.08.2016г. 

По искане на Районна прокуратура Велико Търново, съдът взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 41-годишен рецидивист за извършена поредна кражба. Здравко Р. е привлечен като обвиняем, за това, че на 21.11.2015 г. в село Балван, общ. В. Търново от смесен магазин „КООП”, при условията на опасен рецидив, след