Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
„Вълкът и козлетата” на сцената на Театър ВЕСЕЛ

„Вълкът и козлетата” на сцената на Театър ВЕСЕЛ

Добавена: 17.05.2017г.В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 20 май от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, гостува спектакълът на Държавен куклен театър – Ямбол „Вълкът и козлетата“. Това е едно от р едовите заглавия в на театъра, но е сред най-популярните и търсените от неговия репертоар. Драматизацията и постановката са дело на Любомир Ралчев, а режисурата – на Ангел Попов. Сценографията е на Александрина Игнатова, а куклите – на Ива Хаджиева. Оригиналната музика за спектакъла е композирана от Петър Гюлеметов. Ролите изпълняват Жулиета Николаева, Калина Баракова, Ангел Попов, Николай Бояджиев и Димитър Димитров .
Братя Грим са известни с публикуваните от тях сбирки от немски „Детски и семейни приказки“ през 1812 г. и много последвали ги издания през годините. Преводите на приказките, разпространявани сега, са силно пречистени и сладникави версии за деца, въпреки, че немските народни приказки, събрани от Братя Грим, не са смятани за истории, подходящи за деца. Братя Грим са знаели и сръбски език, част от приказките взели от сръбския фолклор. Вещици, гоблини, тролове и вълци дебнат в тъмните гори край едновремешни села…
Вечната приказка на Братя Грим ще срещне малките зрители с наивните козлета, с тяхната любяща майка и глупавия и много лаком вълк. Какво се случва в края на историята, разказана от ямболските кукленици, ще е изненада за всеки зрител. Спектакъл, на който няма да скучаят нито малките, нито вече порасналите деца.
„Вълкът и козлетата“ е поредното представление, с което ДКТ   Ямбол се включва в сцената на Театър ВЕСЕЛ в старата столица.
Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Повече от 250 таланти ще участват в международния музикален конкурс „Звукът на времето”
Добавено: 02.05.2017г. 

Над 250 млади таланти от страната и чужбина идват във Велико Търново за Международния музикален конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето”, който ще се проведе от 5 до 7 май. Официалното откриване ще е в първия конкурсен ден от 10.30 часа в залата на Общинския детски комплекс в старата столица. Тук ще се провеждат и вокалните надпревари.

Великотърновци ще гледат един от най-пищните спектакли на Музикално-драматичния театър безплатно
Добавено: 25.10.2010г. 

Великотърновци ще имат възможността без пари да се насладят на романтичната оперета на Франц Лехар “Страната на усмивките”. Премиерата на постановката бе през април и впечатли с грандиозните декори и костюми.