Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
Генка Шикерова в ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“

Генка Шикерова в ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“

Добавена: 16.05.2017г.

  Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“   за втора поредна година е единственото училище в града, което е одобрено да участва в инициативата „Журналисти в училище”. Тя се провежда за четвърти път и е част от дейността на Фонд „Валя Крушкина”, при Фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ). Целта й е да   повиши медийната грамотност на учениците от горен курс на обучение, да стимулира сформирането на гражданска позиция сред подрастващите и да провокира интереса им към журналистическата професия.   Организаторите на събитието отчитат двойно по-голям интерес през тази година.
         С Генка Шикерова пожелаха да се срещнат учениците на най-голямата професионална гимназия в областта. С тях бяха и деца от двата SOS  младежки дома в града.
         „Да сте журналист ли е била мечтата Ви?“, „Тя ли избра Вас или Вие нея?“, „Защо има „жълти“ новини?“ – на тези и други въпроси отговори Генка Шикерова. Тя е носителят на голямата награда „Валя Крушкина – журналистика за хората” за 2016 година.
         През миналата година в Гимназията по туризъм гостува Миролюба Бенатова – носителят на Голямата награда в третото издание на медийния конкурс.
         За втора поредна година кандидатурата на училището е дело на учебната компания BOYAR DREAMS, под ръководството на учителя инж. Славка Проданова.
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

564 семейства загубиха детските си помощи
Добавено: 21.04.2017г. 

564 семейства загубиха детските си помощи през първото тримесечие на годината. Причината да не получат социалните придобивки е, че децата им са натрупали по пет и повече от пет неизвинени отсъствия от училище, съобщи юрисконсултът на РД „Социално подпомагане” Ивайло Деев. При общо 630 ученици от началния и средния курс са регистрирани отсъствията от задължителните школски занимания. Най-

ОУ „Бачо Киро” чества 40 години със свои съименници от Мадрид
Добавено: 21.04.2012г. 

Със състезание по предметите от хуманитарните науки химия, физика и биология на 23 април в ОУ „Бачо Киро” стартират проявите, посветени на 40-годишнината от основаването на учебното заведение. Това съобщи директорът Владимир Николов. Темите и задачите са определени от екип под ръководството на пом.-директора Руска Христова и старши