Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
Ученици на ПМГ „Васил Друмев” са трети на националната олимпиада по информационни технологии

Ученици на ПМГ „Васил Друмев” са трети на националната олимпиада по информационни технологии

Добавена: 16.05.2017г.

  Възпитаници на Природо-математическата гимназия заеха призово място в национално състезание. Теодора Славова и Симеон Михайлов от 9 „г” клас с ръководител  Георги Игнатов са трети на Националния кръг на олимпиадата по Информационни технологии в направление "Мултимедийни приложения" 9-12 клас, който се проведе  във Варна. Те представиха освен ПМГ „Васил Друмев“, но и Област Велико Търново, съобщиха от училището. Теодора и Симеон успяха да се преборят с по-големите от тях ученици, да впечатлят журито с председател проф. д-р Красен Стефанов и да са сред трите най-добри проекта в своята категория. Оценките и на двамата в индивидуалното класиране са отличен 5,50. 
Консултант на проекта „Лесна геометрия“ е Веселина Славчева, а самият проект е подарък за всички ученици от 5-7 клас и техните учители.
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Отличия за студенти филолози от ВТУ в Национална олимпиада по езикова култура
Добавено: 20.05.2016г. 

Два сребърни медала извоюваха за ВТУ „Св.св. Кирил и Методий” – в отборно и в индивидуално представяне, студенти филолози от първи и втори курс. Те участваха в Национална олимпиада по езикова култура заедно с колеги от същите курсове на Пловдивския, Софийския и Югозападния университет.

ВТУ ще си сътрудничи с Университета на Тирана
Добавено: 10.11.2014г. 

Договор за сътрудничество между ВТУ и Университета на Тирана подписаха ректорите на двете висши училища. Той е първият албански университет и е открит през октомври 1957 г. като Тирански държавен университет, обединявайки заедно пет съществуващи института за висше образование. Днес в структурата му има шест факултета и два института. Студентите в университета са повече от 14 000, а преподавателите са около 800.