Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
Най-добрите огнеборци от 4 области мериха сили на зонален турнир по пожаро-приложен спорт в Свищов

Най-добрите огнеборци от 4 области мериха сили на зонален турнир по пожаро-приложен спорт в Свищов

Добавена: 16.05.2017г.Свищов бе домакин на зонален турнир по пожаро-приложен спорт, в който мериха сили най-добрите огнеборци от областите   Велико Търново, Плевен, Ловеч и Габрово. Надпреварата започна с дисциплината „изкачване с щурмова стълба”, която се проведе на пожарната   кула в „Свилоза” АД.   Състезанията между отборите продължи на стадион „Академик”   с дисциплините 100-метрова пътека,   пожарна щафета   и бойно разгръщане от мотопомпа. Победител в комплексното класиране стана отборът на РДПБЗН Плевен, който се класира за участие в републиканският преглед през месец юни. Само малшансът попречи на отбора на РДПБЗН Велико Търново да заеме призово място и в крайна сметка остана на 3-то място с еднакъв брой точки с втория – отбора на РДПБЗН Габрово. Победител в индивидуалната надпревара стана Пламен Руменов Стойков от   отбора на РДПБЗН В.Търново.   Победителите бяха отличени с купи, медали, плакети   и грамоти осигурени от Община Свищов, Спортен клуб по пожаро-приложен спорт „Боляри 2007“ – В.Търново и РДПБЗН – В.Търново. Гости на турнира бяха Генчо Генчев – кмет на Община Свищов,   Кристиян Кирилов – председател на общинския съвет в гр. Свищов, Венцислав Танев – помощник ректор на   СА „Д. А. Ценов”, Борислав Замфиров – зам.-кмет на Община Свищов и Йордан Недев представител на „Свилоза” АД, които връчиха наградите на победителите.   Официални гости на турнира бяха и полк. Кристиян Крачунеску – упълномощен заместник на началника на инспектората при пожарната на област Телеорман, Румъния; майор Флорин Панда – началник на противопожарната служба в гр. Александрия; мл. лейт. Валентиниян Неделчу – офицер в оперативен център Александрия Румъния и бившият началник на пожарната служба в гр. Лейланд   Великобритания – Стивън Робърт Снейп.
Почетни плакети за оказаното съдействие при подготовката и провеждането на турнира   и във връзка с 10 годишнината от създаването на СКППС „Боляри-2007” -   В.Търново бяха връчени на Генчо Генчев –кмет на Община Свищов, доц. д-р Иван Марчевски – ректор на СА „Д. А. Ценов” Свищов и инж. Михайл Колчев – изп. директор на „Свилоза” АД Свищов.
За приноса в развитието на пожаро-приложния спорт на територията на областите участвали в турнира и 10 годишнината на СКППС „Боляри- 2007”,   бяха отличени с плакети и директорите на РДПБЗН В.Търново – комисар Красимир Кръстев, РДПБЗН Плевен – комисар Станислав Атанасов, на РДПБЗН Ловеч – комисар Владимир Кацарски и на РДПБЗН Габрово – комисар Георги Русинов.

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Младеж е убит в Горна Оряховица, трупът открит от майката
Добавено: 15.07.2013г. 

24-годишен мъж от Горна Оряховица е бил открит мъртъв в дома на свой съученик. Снощи около 20,20 ч. в полицейското управление в железничарския град е получен сигнал от 51-годишната майка на жертвата, която съобщила на униформените, че е открила тялото на сина си в жилището на негов приятел.

Откриха римски монети и заготовки след потушаване на пожар в частен дом
Добавено: 06.03.2015г. 

Културно исторически ценности установиха и иззеха свищовски полицаи, след пожар в таванско помощение на жилище в крайдунавския град. Вчера, след потушаване на огъня в таванско помещение, собственост на 52-годишен свищовлия, полицията извършила оглед, при който