Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
В ПМГ и Езиковата гимназии във Велико Търново тържествено изпратиха абитуриентите

В ПМГ и Езиковата гимназии във Велико Търново тържествено изпратиха абитуриентите

Добавена: 15.05.2017г.Абитуриентите от Випуск ‘2017 на Природо-математическата гимназия „Васил Друмев” и Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров” във Велико Търново бяха изпратени с тържества в двете реномирани училища. Приветствия към младите хора отправиха председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов и заместник-кметът на старопрестолния град Снежана Данева-Иванова. Те ги поздравиха за успешно завършеното средно образование, успехите от национални и международни състезания и олимпиади. Подчертан бе големият принос на възпитаниците на двете гимназии и техните преподаватели за облика на Старата столица като водещ образователен център.
„Уважаеми ученици, по предстоящия ви път към университетите, към бъдещите ви проекти и към онова, с което решите да се занимавате, не забравяйте, че можете да разчитате на нашата подкрепа. Имайте вяра в себе си, самочувствие и гордост на възпитаници на едно от най-добрите училища на Велико Търново”, обърна се Снежана Данева-Иванова към учениците от ПМГ „Васил Друмев”.
„Най-добрите не се нуждаят от късмет и успех, затова няма да ви ги пожелавам. Вие сте най-добрите!”, бяха думите на Венцислав Спирдонов към младите хора в ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров.
Тържествата в двете училища събраха много бивши и настоящи възпитаници, преподаватели, родители, близки и приятели на зрелостниците. Директорите на ПМГ „Васил Друмев” Ангел Гушев и на ЕГ „Проф. Д-р Асен Златаров” Смилена Тодорова връчиха почетни отличия на най-изявените дванадесетокласници.

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Близо 7,5 млн. лева са събраните местни данъци и такси до края на април
Добавено: 12.05.2014г. 

Близо 7,5 млн. лева от местни данъци и такси са постъпили в Община Велико Търново от началото на годината до края на месец април. Това съобщи временно изпълняващия длъжността началник на отдела Диана Петрова. До този период предплатилите целия размер на данъка върху недвижимите имоти, таксата битови отпадъци и данъка върху превозните средства получаваха отстъпка.

Официално режат лентата на водния проект, за два часа утре автомобилите ще минават по обходен маршрут
Добавено: 11.12.2013г. 

Официална церемония по завършване на проект „Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води на територията на Община Велико Търново” ще се проведе утре – 12 декември, от 14 часа на Южен пътен възел. Поради мероприятието за два часа утре – от 13,30 ч. до 15,30 часа , се затваря за движение на пътни превозни средства посоката “София – Стара Загора” на Южен пътен възел – Велико Търново.