Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
Разясняват пред студенти от ВТУ трафика на хора с цел трудова експлоатация

Разясняват пред студенти от ВТУ трафика на хора с цел трудова експлоатация

Добавена: 15.05.2017г.Във връзка със стартиралата през април информационна кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация, Местнака комисия за борба с трафика на хора /МКБТХ/ във Велико Търново организира поредица от информационни срещи със студенти от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”.
Кампанията цели да изиграе превантивна роля сред хора, които стават жертви на това престъпление и е насочена най-вече към младежи и подрастващи, както и към безработните, търсещи работа в чужбина.
Първият дискусионен форум ще бъде на 16 май в партньорство с Педагогически факултет към ВТУ, а на 18 и 25 май, 2017 г. ще се проведат информационни срещи със студенти, специалност „Психология” и „Социални дейности”. Всички събития ще преминат под мотото „Младите хора срещу съвременното робство”. Студентите ще имат възможност да се информират за причините и рисковете от попадане в трафик,   начините за предпазване, както и да получат базисна информация за безопасна трудова миграция.
Основните цели на кампанията са да подобри информираността на младите хора и широката общественост относно явленията „Трафик на хора”, „Трудова експлоатация” и така да се повиши чувствителността към тях; да акцентира върху рисковете при търсене на работа, да ангажира гражданското общество, власти и институции в борбата с трафика на хора за ограничаването му на местно ниво и не на последно място - да стимулира младите хора да бъдат по-информирани и по-предпазливи.

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Премахват принудително 24 коли, излезли от употреба
Добавено: 08.03.2016г. 

Кметът на Велико Търново Даниел Панов издаде заповеди за принудително премахване на 24 извадени от употреба автомобили, които са паркирани или изоставени върху общинска площ. Заповедите са следствие на обстойна проверка, която бе извършена от комисия, назначена от Даниел Панов. Дейността по репатриране се извършва от

31 октомври – последен срок за плащане на местните данъци и такси
Добавено: 29.10.2015г. 

Отдел „Местни данъци и такси“ напомня на гражданите на общината, че крайният срок за плащане на втората вноска за данък сгради, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства изтича на 31.10.2015г./събота/. Поради това, че последният ден на срока е неработен