Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
Частично ремонтират улица „Опълченска” по настояване на Даниел Панов

Частично ремонтират улица „Опълченска” по настояване на Даниел Панов

Добавена: 12.05.2017г.

  Частично ремонтират улица „Опълченска” във Велико Търново, която е част от републиканския път III -514 между старопрестолния град и Горна Оряховица. Дейностите са възложени от Областното пътно управление след настояване на кмета на Старата столица Даниел Панов. Наскоро той сезира Агенция „Пътна инфраструктура” за лошото състояние на отсечката и продължението й до северния изход на града, които са част от републиканската пътна мрежа.
Най-компрометираните участъци от ул. „Опълченска” ще бъдат частично преасфалтирани. От днес се работи по т.нар. „изкърпване” на дупките и попълването им с асфалтова смес.
В искането си до АПИ, с копие до Областното пътно управление във Велико Търново, кметът Даниел Панов посочва, че остава належащо извършването на основна реконструкция на ул. „Опълченска” и продължението й, на двата тунела по първокласния път Русе – В. Търново, както и на трасето от старата столица до Арбанаси. Панов посочва също, че е необходимо укрепване на свличанията на земни маси от източния склон на хълма Трапезица. „Тези пътища осигуряват достъпа до Велико Търново от север и североизток и имат много важно значение за развитието на икономиката, транспорта, туризма. Те поемат основна част от туристическия поток към града, старата част с крепостите Царевец и Трапезица, музейните обекти и забележителности”, се посочва в становището.
Необходимите ремонти, заедно с нужната реконструкция на натоварената улица „Магистрална” с Дъговия мост, част от главен път I-4 София – Варна и доизграждането на обходния път между В. Търново до Дебелец, са въпроси, които кметът Даниел Панов и екипът му поставят пред АПИ от 2012 година насам. Предишното редовно избрано правителство осигури финансови средства за основния ремонт на ул. „Магистрална” и Дъговия мост, както и за довършването на т.нар. „Стар път” към Дебелец.
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Св. Богородица Милостива закриля Търново в празничния ден
Добавено: 22.03.2012г. 

Икона на Св. Богородица Милостива е изложена за пръв път в църквата „Св. 40 мъченици” по повод празника на града днес. Според легенда иконата е принадлежала на Свети патриарх Евтимий Търновски и оттам идва нейната сила. „Тя е чудотворна, защото е извършила много чудеса и изцелила десетки хора от града”, разказа за Общинската информационна агенция секретарят на общината Мина Илиева.

Кулинарно шоу и Коледен кулинарен конкурс за големите награди на Техномаркет
Добавено: 03.12.2014г. 

Покажете своите умения, включете се в кулинарния конкурс и спечелете големите награди на „Техномаркет“! В навечерието на Коледа община Велико Търново, със съдействието на „Техномаркет“ организира кулинарно шоу и Коледен кулинарен конкурс за баници, погачи и коледни сладки. Събитието ще се проведе на 20 декември