Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
Велико Търново и още 40 общини получават техника за спасителни акции

Велико Търново и още 40 общини получават техника за спасителни акции

Добавена: 11.05.2017г.

  Велико Търново и още 40 общини в България получават техника за спасителни операции, дарение от Швейцария. Оборудването бе прието днес в столицата София от кмета на старопрестолния град и председател на Националното сдружение на общините Даниел Панов, кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. Дарението включва мултифункционални пневматични съоръжения; моторни помпи, моторни триони и къртачи, пробивни триони и резачи за арматура, комплекти ъглошлайфи и шлангове с макари и др.
Даниел Панов обясни, че разпределението на техниката е направено по обективни критерии, определени и приложени съвместно от НСОРБ и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. „Едно от главните изисквания бе общините да имат разработени планове за действие на доброволчески спасителни формирования. Тези отряди работят добре и са в помощ на местните власи при реагирането по време на кризи,бедствия и аварии. Техниката е много важна за най-малките общини с под 20 хил. население, които с промените в Закона за защита при бедствия са задължени да създадат свои доброволни формирования. Вярваме, че професионалистите, подпомогнати от добре обучените доброволци, могат да се справят успешно с всяка една кризисна ситуация ”, коментира Панов.
Благотворителната инициатива бе инициирана от българското посолство в Швейцария, с личната подкрепа на посланик Меглена Плугчиева. Дарението бе договорено след работно посещение в Швейцария на гл. комисар Николай Николов и Даниел Панов.
„Контактите с Швейцария на най-високо федерално ниво в областта на гражданската защита на населението ще бъдат отправна точка за разширяване на двустранното сътрудничество между двете страни и подкрепата за общините”, каза още кметът на Велико Търново.
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Програма за честване на 24 май - Ден на българската просвета и култура и славянската писменост
Добавено: 22.05.2015г. 

10,00 ч. Ритуална зала на общината. Традиционна среща и празнична наздравица на Кмета на Община Велико Търново Даниел Панов с дейци на образованието и културата 10,30 ч. Площад „Велчова завера”. Начало на празничното шествие на деца и ученици от училищата във Велико Търново 11,00ч. Пред сградата на община Велико Търново. Пристигане на

Даниел Панов откри детска площадка в село Момин сбор
Добавено: 29.09.2014г. 

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов откри в село Момин сбор нова детска площадка. Съоръжението е изградено по инициатива на кметският наместник и е финансирано по проект „Местни инициативи“. С 9 000 лв. от общинския бюджет и 2 500 лв. собствен принос на жителите на селото, Момин сбор за пръв път има детска площадка. Нови съоръжения и