Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
Бившата ледена пързалка става футболно игрище

Бившата ледена пързалка става футболно игрище

Добавена: 11.05.2017г.Теренът на бившата ледена пързалка, намиращ до западните трибуни на спортен комплекс „Ивайло” във Велико Търново, ще бъде превърнат във футболно игрище до реализацията на цялостния проект за тренировъчна база. Инициатива е на кмета на старопрестолния град Даниел Панов и има за цел да разшири възможностите за тренировъчен процес на великотърновските футболисти. Предстои стартиране на първия етап от реализацията - пространството ще бъде обезопасено, валирано и подравнено. Старата ограда и металните елементи ще бъдат премахнати. Предстои също засаждане на райграс и оформяне на границите.
Координацията на строителните работи по първия етап е възложена на заместник-кмета по строителството и устройството на територията проф. Георги Камарашев. Финансирането ще бъде осигурен от общинския бюджет. С облагородяването на терена ще бъде сложен край на практиката недобросъвестни граждани да превръщат зоната в незаконно сметище. Община Велико Търново и ОП „Спортни имоти и прояви” няколко пъти са възлагали дейности по почистване на отпадъците.
Вторият етап предвижда обезопасеният терен да бъде оформен като тренировъчно футболно игрище с естествена настилка, отводняване и дренаж. Експерти от дирекция „Строителство и устройство на територията” вече работят по изготвянето на скица и технически проект. Финансирането ще е от собствени средства на Общината и от спонсори.
Още през 2009 г. върху терена на бившата ледена пързалка е учредено право на строеж, а конкурсът е спечелен от частен инвеститор. Последният обаче не се възползва от 5-годишния срок за реализация на намерението, започнал да тече от февруари 2010 г. По инициатива на кмета Даниел Панов Община Велико Търново си връща стопанисването на имота с площ от 10,3 декара през пролетта на 2015 г.   Изготвен е проект, с който от Министерството на младежта и спорта се търси финансиране за изграждане на три спортни съоръжения – футболен терен с естествена настилка, игрище с изкуствена настилка и лекоатлетическа зона за хвърляне на диск, копие и гюле. Инвестиционното намерение продължава да бъде актуално и ще бъде реализирани при осигуряване на финансов ресурс.

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

1 586 500 лв. са приходите на община Велико Търново от недвижими имоти
Добавено: 17.01.2017г. 

1 586 500 лв. са приходите на община Велико Търново от управление на недвижими имоти за 2016 г. 850 000 лв. от тях са от наеми на нежилищни и жилищни обекти, както и от наеми за разполагане на временни съоръжения. Това отчита общинска администрация, като с цифрите ще се запознаят съветниците на предстоящата в края на месеца сесия на

Шоуто „Звук и светлина“ с чаша шампанско всеки петък до Коледа
Добавено: 27.11.2013г. 

На чаша шампанско от ВИП площадката ще може да се наблюдава шоуто „Царевград Търнов - звук и светлина“ всеки петък до Коледа. Специалните излъчвания на аудио-визуалния спектакъл ще са на 6-ти, 13-ти и 20-ти декември от 19,00 ч. Те се организират от Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“ за първи път и ще са на промоционална цена от 20 лева за всеки желаещ да се наслади на атракцията от панорамната