Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
Даниел Панов и Андрей Новаков откриха новата детска площадка в квартал „Картала”

Даниел Панов и Андрей Новаков откриха новата детска площадка в квартал „Картала”

Добавена: 04.05.2017г.

  Кметът на Велико Търново Даниел Панов и евродепутатът Андрей Новаков откриха новата детска площадка, която се намира в парка на квартал „Картала”. Над 100 малчугани се събраха край съоръженията за игра и се забавляваха с часове. Те зарадваха своите родители и гостите с изпълнения на песни и танци.
Новата площадка е с площ от 100 квадратни метра и отговаря на всички изисквания за безопасност. Два различни вида люлки и катерушки са на разположение на децата. Настилката под съоръженията и край тях е ударопоглъщаща и предпазва малките великотърновци от наранявания.
„Да ни е честита новата детска площадка! Нека децата се радват, а родителите им да се чувстват спокойни. Новата придобивка е част от цялостната ни политика Велико Търново да става още по-добро място за живеене, детски игри, образование, спорт и отдих. Предстои да бъдат поставени още нови съоръжения в кътовете за отдих на улиците „Мальовица” и „Ниш”, детските градини „Соня” и „Мечо пух”. Инвеститори, които развиват дейност в нашия град, съвсем скоро ще дарят нови съоръжения за площадките в детска градина „Ивайло и още две забавачки. Радвам се, че в нашия град има предприемачи, които протягат двете си ръце и помагат на Общината в процеса на ремонт на всички детски зони”, каза по време на откриването Даниел Панов.
Кметът на Велико Търново обяви, че само през настоящата година в града ще бъдат инвестирани над 23 милиона лева по новите европейски проекти. „Ще продължим да подобряваме градската среда в старата част на града, кварталите „Варуша”, „Чолаковци”, „Бузлуджда” и Картала”. Радвам се, че със средствата от ЕС ще бъдат обновени както улиците, тротоарите, така също детските площадки, ще бъдат модернизирани детски градини и училища”, добави Даниел Панов.
Евродепутатът Андрей Новаков поздрави децата и техните родители, дошли за откриването. „Днес е първият ден, в който прекарвам толкова много време във Велико Търново. Във всеки квартал си личи, че този град има добър стопанин. Това, че се строят нови детски площадки и има нужда от нови детски градини означава, че Велико Търново се развива. Случили сте на кмет - ако кметовете в България повече приличаха на вашия, държавата ни щеше да бъде друга”, обърна се към жителите на старата столица Андрей Новаков. Той зарадва ръководството, педагозите и децата в ЦДГ „Ивайло” с подарък – нов лаптоп.
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

3D Mapping show събира десетки хиляди на празничния 22 март
Добавено: 15.03.2013г. 

35 000 зрители събра миналата година светлинното 3D Mapping show в старата столица. Очакванията са на предстоящия празничен 22 март шоуто да привлече още повече зрители. Вече са направени предварителните технически проби, предшестващи 3D Mapping show, съобщиха от община Велико Търново. Цветните лазери, които бяха демонстрирани по време на пробите, както и ефектите с тях, ще направят шоуто още по - впечатляващо и атрактивно и ще го превърнат в един наистина уникален спектакъл.

Референдумът ограничава движението с коли през почивните дни
Добавено: 25.01.2013г. 

Във връзка с провеждането на Националния референдум, със заповед на кмета на община Велико Търново Даниел Панов, се въвежда временна организация на движението в старата столица. Утре, събота, от 8 до 18 часа, се затваря за движение ул. „Васил Левски” от Студентски стол до сградата на общината. Същият участък ще бъде затворен за движение в неделя, 27 януари , от 17,30 часа до приключване