Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
Даниел Панов откри националния бизнес форум „Силни региони за силна икономика”

Даниел Панов откри националния бизнес форум „Силни региони за силна икономика”

Добавена: 04.05.2017г.

  Кметът на Велико Търново Даниел Панов откри националния бизнес форум „Силни региони за силна икономика”. Инициативата на списание „Бизнес клуб” се провежда в старопрестолния град със съдействието на Общината. Основните теми на дискусията са свързани с инвестиционната активност и насърчаването й, европейските финансови механизми в подкрепа на предприемачеството, публично-частните партньорства, връзката между образование, наука и предприемачество и пр.
Кметът Даниел Панов оцени форума „Силни региони за силна икономика” като полезна инициатива. Главният редактор на списание „Бизнес клуб” Велислав Русев връчи на Панов сертификат за успешно партньорство.
„Велико Търново е пример за добрите и ползотворни отношения между местната власт, предприемачите и образованието. Освен да подобряваме облика на градовете и населените места, ние се стремим да създаваме условия за инвестиции и да направим кратки пътищата за реализацията им. Община Велико Търново е предвидила различни мерки за облекчение на бизнеса. Нашият град е сред десетте в страната, които генерират икономически растеж, инициират и акумулират социално-икономическото развитие на България, в които условията за предприемачество са добри. Безработицата във Велико Търново вече е под 2%. Все по-често служители, специалисти и експерти от съседни общини идват да работят тук. Надявам се, че темата за дефицита на кадри ще бъде една от основните в предстоящата дискусия”, коментира Даниел Панов.
Сред лекторите на форума са евродепутатът Андрей Новаков, Васил Велев – председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България, представители на Българската търговско-промишлена палата, Българската академия на науките, високотехнологични компании. Инициативата „Силни региони за силна икономика” ще се проведе поетапно в 20 големи общини в страната. 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Избраха зоните за развитие на Велико Търново до 2020 година на обществено обсъждане
Добавено: 28.08.2012г. 

Експерти и граждани избраха днес на обществено обсъждане обхвата на трите зони за развитие на град Велико Търново до 2020 година. Зоната с потенциал за икономическо развитие ще започва от Западен промишлен район, продължава по ул. „Магистрална” до Южен пътен възел. Втората зона с преобладаващ социален характер ще обхване кварталите „Чолаковци”, „Зона Б” и „Бузлуджа”.

Откриват новите центрове за настаняване от семеен тип
Добавено: 13.09.2015г. 

Новите центрове за настаняване от семеен тип във Велико Търново ще бъдат официално открити в понеделник /14 септември/. Трите къщи за деца станаха факт след успешната реализация на проекта „Бъдеще за всяко дете”, който Община Велико Търново защити по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007-2013”. Общата инвестиция е в размер на 2 249 390 лв.