Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
Велико Търново е домакин на Балканското първенство по ММА

Велико Търново е домакин на Балканското първенство по ММА

Добавена: 04.05.2017г.

 Балканското първенство по ММА ще се проведе на 12 и 13 май във Велико Търново, съобщи пред журналисти днес Станислав Недков – Стъки – председател на Българската и Балканската федерация по ММА. 260 състезатели от България, Гърция, Турция, Албания, Румъния, Азербайджан и Иран ще се състезават в ДКС „Васил Левски”. Петъчният 12 май е отреден на техническата част, а първата битка започва в 9:30ч. на 13 май (събота). От 11:00 ще се състои официалното откриване, а по програма, двубоите продължават до 16:00ч.

„Първенството е открито, могат да участват и състезатели от страни, които не са на Балканите. Това ще вдигне нивото на Балканското първенство и се надявам, че съвсем скоро ще можем да правим по-големи, европейски състезания.”, сподели Станислав Недков – Стъки.
Участниците са от всички възрастови групи – до 14, до 16, до 18 и над 18 години. Най-малките състезатели са 12-годишни. Категориите са от 30 до супертежката – над 120 килограма. В първенството ще се включат и около 20 жени, а сред най-интересните ще е двубоят  в категория 52 кг между румънската медалистка Ралица Дунеску и Антония Калъчева, която е медалистка от европейското първенство по ММА.
23-годишният Даниел Янков, който се класира на второ място на европейското първенство, също ще се включи в състезанията. Той е член на търновския клуб по смесени бойни изкуства „Скорпион”, който е съорганизатор и домакин на спортната проява.
Станислав Недков открои състезателите на Турция и Албания като основни конкуренти на българските участници в Балканското първенство. Той допълни и, че вече се водят дискусии за това дали ММА да бъде част от Олимпийските игри. Най-вероятно това ще се случи през 2024 или 2028 година.
„В Търново изиграх първия си мач. Смятам, че тук ще изиграя и последния.”, сподели още шампионът по смесени бойни изкуства и председател на Българската и Балканската федерация по ММА.
Отборът на Българската федерация по ММА е на второ място в световната ранглиста. През 2014г. Федерацията получава лиценз от Министерството на спорта и само за този период клубовете по ММА в страната вече са 37. Във Велико Търново членове на федерацията са СК „Скорпион”, с председател Красимир Недков и СК „Чана”, с председател Досьо Досев. Федерацията има 95 медала от европейски, световни и балкански първенства. На Европейското първенство, провело се преди месец в София, са участвали състезатели от 30 държави. Българската федерация е извоювала 11медала – 5 златни, 4 сребърни и 2 бронзови, с което страната ни се класира на първо отборно място. Следващата година Федерацията ще кандидатства и за световното първенство по ММА за мъже и жени.
Наградният фонд на състезанието включва предметни награди – купи и медали. Балканското първенство по ММА е организирано от Българската и Балканската федерация по ММА и СК „Скорпион”, с подкрепата на Община Велико Търново. Входът за събитието е свободен.
 
 
 
 
Михаела Илиева 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Благотворителен коледен концерт изнасят гимнастичките от „Етър-Елит”
Добавено: 21.12.2012г. 

Благотворителен коледен концерт ще изнесат тази вечер художествените гимнастички от „Етър-Елит” във Велико Търново. 85-те възпитаници на треньорката Савина Ганчева са подготвили съчетания, с които да демонстрират какво са научили през успешната за тях 2012-а година. Събраните средства от концерта ще бъдат използвани са изработването на нови сакове, с които гимнастичките да пътуват за своите състезания в страната и чужбина.

Община Велико Търново награди организаторите на Ученическите игри
Добавено: 22.05.2013г. 

С плакети на Община Велико Търново бяха удостоени организаторите на Ученически игри 2012/2013 г. Подобни награди се дават за първи път през последните 30 години. Те бяха връчени на треньорите и учителите от зам.-кмета Ганчо Карабаджаков. Светла Йорданова /шахмат/, инж. Димо Димов /бадминтон/, Иван Иванов /тенис на маса/, Трендафил Коцев /футбол/, Станислав Балъков /баскетбол/, Румен Трифонов /хандбал/, Галина