Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
В Старата столица отбелязаха 126 години от първата социалистическа сбирка в България

В Старата столица отбелязаха 126 години от първата социалистическа сбирка в България

Добавена: 04.05.2017г.126 години от първата социалистическа сбирка в България честваха в парка „Габровски”, където преди повече от век се поставя началото на организираното ляво движение у нас. Цветя пред паметника на Димитър Благоев и Никола Габровски поднесоха народният представител Весела Лечева, заместник-председателите на БСП в старата столица Христо Бижев и Димитър Чолаков, кметът на Павликени инж. Емануил Манолов и неговата заместничка инж. Анастасия Вачева, председателят на Областния съвет на БСП- Габрово Николай Григоров, общинският председател на левицата в съседната област Кристина Сидорова и председателлите на левицата в Горна Оряховица и Лясковец- Огнян Стоянов и Емилия Жилиева. Пред делото на първите социалисти у нас се поклониха също стотици граждани и симпатизанти на БСП.
Обръщението на Весела Лечева започна с поздравителен адрес от председателя на партията Корнелия Нинова. В него лидерът на социалистите подчертава, че денят е паметен, защото всички отдават дължимото към създателите на социалистическото движение в България. Нинова посочва още, че лявата идея е жива повече от век и прави всички социалисти единни във вярата си за изграждането на по-справедлив свят. С нейните думи се съгласи и Весела Лечева, която сподели, че днес всички си задават въпроса дали са актуални идеите и принципите на първоучителите и лявата идея.
По време на честването се проведе и кампанията на младите социалисти- „Остани”. Тя има за цел да намали зейналата прпаст между младото и възрастното поколение в България, както и да призове младежите да останат в Родината. Този път няколко поколения се прегърнаха пред паметника на Никола Габровски и Димитър Благоев, показвайки, че са осъзнали най-важното от социалистическите идеи.

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Тодор Галунов: По време на изборно състезание правилата не бива да се променят
Добавено: 17.10.2016г. 

По време на изборно състезание правилата не бива да се променят. Това заяви професорът по политология Тодор Галунов по повод спешната законодателна ревизия на Изборния кодекс. „Нормалната практика е както са започнали, така и да приключат. Всяка юридическа промяна ще доведе до евентуален казус и може би до оспорвания на изборите от някои от недоволните кандидати. На практика преуреждаме норми със задна дата”,

Евродепутатът Филиз Хюсменова събра жени за обучение в успешна комуникация
Добавено: 21.02.2016г. 

„Политическият диалог и ролята на жената либерал” беше темата, която обсъждаха в гр. Велико Търново жени либерали от областта. Семинарът се проведе по идея и под патронажа на евродепутата и зам. – председател на ДПС Филиз Хюсменова. Той беше подкрепен от групата на либералите в Европейския парламент – АЛДЕ. В семинара взеха участие повече от 50