Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
5 години куклена сцена за съботни спектакли отбелязват в Театър ВЕСЕЛ

5 години куклена сцена за съботни спектакли отбелязват в Театър ВЕСЕЛ

Добавена: 04.05.2017г.Проектът за съботни спектакли за семейна публика на Търновския куклен театър ВЕСЕЛ навърши 5 години. Над 130 представления са изиграни за любителите на кукленото театрално изкуство. Повече от 10000 зрители не само от Велико Търново, а и от областта са посетили камерните спектакли, представяни в съботните дни. Уникалният феномен – куклен театър – провокира не само детската аудитория, но и възрастните. В продължение на 5години куклената сцена на Театър ВЕСЕЛ успя да спечели за каузата на театъра зрители от 3 поколения – баба и дядо, мама и татко, децата… Богатият репертоар даде възможност за среща не само с актьорите на Търновския куклен театър, а и с артисти от цялата страна. Театър ВЕСЕЛ посреща на сцената на читалище „Искра” в старата столица куклените театри от Бургас, Варна, Габрово,Пловдив, Русе, Сливен,Ямбол, Търговище, Хасково, Шумен, Стара Загора.  Разнообразието от спектакли и гостуващи театри възпитава висок художествен вкус у зрителите от различните възрастови групи. Така се формират високи естетически критерии в областта на сценичното изкуство, като те се запознават с образци на класическата и съвременната драматургия за деца и възрастни.
„Много се радвам, че вече във Велико Търново има къде да си заведем децата да гледаме куклен театър. Бяхме редовни зрители през миналия сезон. Този смятаме също да е така”, споделя Ралица Илиева, една от многото майки, които се забавляват заедно с децата си.
„Вече имаме възможност редовно да гледаме куклен театър. Това е много хубаво, защото децата виждат театралното изкуство и могат да му се насладят в „детска” форма. Гледаме да не пропускаме представления, защото се забавляваме заедно като семейство”, уточнява Александър Петров.
„Малките бяха като омагьосани! И големите - като малките! Още след първата ни среща миналата година моят син попита кога пак ще дойдем. Благодарим за удоволствието и този път”, споделя Вероника Михайлова на страницата на Театър ВЕСЕЛ в социалните мрежи.
„Засега са уточнени заглавията за предстоящите два месеца, след което предстои лятна ваканция. Куклената сцена е вече факт. Публиката търси тези спектакли и това е доказателството за нашия прав и точен подбор на театри и заглавия. Има интерес и от други държавни театри от цялата страна. Мисля, че във Велико Търново ще продължат да се случват театрални празници за деца, каквито няма дори и в столицата – богат пъстър афиш от разнообразни трупи и постановки. Търновската публика може да бъде само щастлива от този факт. И не на последно място по важност е любезната подкрепа на Община Велико Търново, с чиято помощ се реализира Проектът за съботни спектакли за семейна публика на Театър ВЕСЕЛ ”, обобщава директорът на кукления театър Веселин Василев.
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Списание „Пламък” представя 50 творци от Велико Търново и региона
Добавено: 09.07.2014г. 

Излезе вторият брой на списание–алманах за литература, изкуство и публицистика „Пламък”, в който са представени 50 творци на художественото и критическо слово и художници от старопрестолния град и региона. Броят излиза с помощта на Община Велико Търново и е в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019 година.

Група „Авлига” от Плаково със „Златен славей” на 16-тия Международен фестивал в община Ракитово
Добавено: 04.08.2014г. 

С първа награда, „Златен славей” от 16-тия Международния фолклорен фестивал, провел се през почивните дни в с. Дорково, община Ракитово, се завърнаха самодейците към читалището в село Плаково. Група „Авлига” е нова формация от шестима хористи, решени да запазят хоровото пеене и автентичния фолклор, разказа Петя Кънчева, председател на читалищното