Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
Нови съдове за смет поставиха на ул. „Панорамна” във Велико Търново

Нови съдове за смет поставиха на ул. „Панорамна” във Велико Търново

Добавена: 26.04.2017г.

  Шест нови съда за смет са поставени на улица „Панорамна”, намираща се в квартал „Варуша” във Велико Търново. Кофите са два различни типа и са предоставени по искане на живеещите в района жители на старата столица, както и на доброволци от две неправителствени организации.
Община Велико Търново подкрепи доброволческата кампания за почистване на отсечката и териториите край нея, провела се в края на миналата седмица. За участващите в акцията доброволци бяха осигурени чували и ръкавици. С помощта на техника и служители на общинското дружество „Зелени системи” събраната камара със смет бе превозена до депото.
Кметът Даниел Панов благодари на всички великотърновци с будна гражданска съвест, които не замърсяват зелените  градски зони и доброволно събират отпадъците от междублоковите пространства, градските и крайградските територии. Инициативи от този тип ще продължат да бъдат подкрепяни от Община Велико Търново чрез осигуряване на необходимите пособия за почистване и последващо транспортиране на сметта. 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Националният доверителен екофонд дава над 3 млн. лева за основни ремонти в пет търновски училища
Добавено: 18.01.2017г. 

Обекти на образователната инфраструктура в община Велико Търново ще бъдат ремонтирани по мащабната програма за енергийна ефективност. 3 839 000 лева е общата стойност на дейностите, сред които поставяне на външна изолация, подмяна на дограма, отоплителни и вентилационни инсталации, инсталиране на слънчеви колектори. Средствата се отпускат от Националния доверителен екофонд. Общината участва с 15%

Орязват общинския бюджет с над два милиона лева
Добавено: 15.06.2010г. 

С 2 359 500 лв. ще намалее общата субсидия за делегираните от държавата дейности с актуализацията на бюджета от 1 юли, прогнозира главният финансист на община Велико Търново Снежана Данева. “Трансферите за местните дейности в това число: общата изравнителна субсидия се намалява със 193 400 лв.,