Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
Два от международните фестивали на Велико Търново отново част от престижен лейбъл „Европа на фестивалите, фестивалите на Европа“

Два от международните фестивали на Велико Търново отново част от престижен лейбъл „Европа на фестивалите, фестивалите на Европа“

Добавена: 25.04.2017г.Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов получи писмо от Дарко Брлек -Президент на Европейската фестивална асоциация и Джонатън Милс президент на международното жури на ЕФФЕ 2017-2018, с което информира Кмета на Старата столица за това, че „Сцена на вековете“ и „А rbanassi summer music “ отново са част от най-престижният фестивален европейски лейбъл „Европа на фестивалите, фестивалите на Европа“.
В писмото се казва: “ Радваме се да Ви информираме, че фестивалите ви са избрани да получат ЕФФЕ лейбъл за 2017-2018 г. Международно жури одобри вашата кандидатура. Вашите фестивали вече са част от общността (семейството) на ЕФФЕ фестивалите, която се фасилитира от Европейската фестивална асоциация, която включва фестивали, поддържащи високо художествено качество и оказващи значително въздействие на местно, национално и международно ниво. Вашите фестивали скоро ще се появят на уебсайта на EFFE, което означава, че информацията за фестивалите ви ще е лесно достъпна за фестивалната публика, хора на изкуството, арт организации, ансамбли, оркестри, театрални и танцови групи, държавни органи на всички нива, спонсори, частни компании и медиите.
Планираме широка комуникационна и маркетингова кампания, за която ще ви информираме и включим: препоръчваме ви да използвате EFFE лейбъла при вашата комуникация към аудитории и други заинтересовани страни. Официалното обявяване на селектираните фестивали ще се проведе по време на EFFE MeetUp във Висбаден на 4 май, където като носител на EFFE Label 2017-2018 ще бъдете поканени да участвате в събитие за обмяна на опит и създаване на мрежи.” – казват в писмото си до Даниел Панов Дарко Брлек - президент на Европейската фестивална асоциация, и Джонатън Милс - президент на международното жури на ЕФФЕ 2017-2018.
Двата фестивала показват много добра устойчивост и получават за втори път признание от най-престижният европейски фестивален лейбъл, след като получиха този статут за пръв път през 2016-та година.

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

12 000 кубически метра дървесина за добив от общинския горски фонд
Добавено: 03.09.2012г. 

12 000 кубически метра плътна дървесина е заложена за добив през 2012 година от общинския горски фонд, съобщи за Общинската информационна агенция шефът на общинското горско стопанство Радослав Славов. Дървесината е предимно иглолистна. Основно сечта е съсредоточена в два басейна – около Вонеща вода и Въглевци.

Чехия ще помага на старата столица с инфраструктурни проекти и екологичен градски транспорт
Добавено: 27.07.2012г. 

Среща на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов с Негово Превъзходителство посланика на Чехия Павел Вацек се проведе днес в старата столица. Негово Превъзходителство заяви интерес към развитието на инфраструктурата и работата с европейските фондове в България, като обясни, че съществуват сериозни инвеститорски намерения от страна на чешки инвеститори към Велико Търново. По време на срещата Даниел Панов запозна г-н Вацек със значимото в исторически аспект приятелство и партньорство между Велико Търново и Чехия. Той припомни, че паметникът на Васил Левски в старата столица е подарен от почетния ни гражданин Карл Папоушек. Създателят на първия български военен оркестър в Търново също е чех. В по- ново време приятелството с Чехия датира от 70-те години на 20-ти век, когато е изграден Аудио визуалният спектакъл „Царевград Търнов - Звук и светлина”.