Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
Велико Търново участва в най-големия технологичен фестивал в България

Велико Търново участва в най-големия технологичен фестивал в България

Добавена: 25.04.2017г.Велико Търново участва в най-голямото събитие в сферата на високите технологии в България – WEBIT FESTIVAL , който се провежда днес и утре в столицата София. Старопрестолният град бе представен от заместник-кмета проф. Георги Камарашев, който присъства на тематичната конференция „Умни градове”. Редица IT- компании и специалисти в този сектор от Велико Търново също са част от големия международен форум.
Дискусията „Умни градове” касае устойчивото им развитие, чрез интегрирането на съвременни IT решения, системи и иновации. Обсъдени бяха различни теми, свързани с електронното управление, оптимизирането на работата на администрациите, управлението на градския трафик, обществен транспорт и паркиране, опазването на околната среда, гарантиране на сигурността и опазване на обществения ред. Община Велико Търново вече разработва проект за интегриран градски транспорт и иновативно управление на трафика.
WEBIT FESTIVAL събира на едно място cвeтoвни и peгиoнaлни eĸcпepти, лeĸтopи зa тexнoлoгии, дигитaлeн мapĸeтинг и инoвaции. Бългapия e eднa oт пeттe дecтинaции в cвeтa, в ĸoитo eжeгoднo ce пpoвeждa eднo oт нaй-влиятeлнитe cвeтoвни изложения зa пpeдпpиeмaчecтвo, инвecтиции и тexнoлoгии, ĸoитo пpoмeнят бизнeca, oбpaзoвaниeтo, тpaнcпopтa, финaнcитe, пpaвят гpaдoвeтe yмни и вoдят дo пpoмянa нa цялoтo oбщecтвo.
Webit има посетители от общо 90 държави, сред които ръководни представители на едни от най-влиятелните глобални неправителствени организации като Световния икономически форум, Международния телекомуникационен съвет и редица други. Над 5000 души са се регистрирали за участие във фестивала, който се провежда под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова, президента Румен Радев и Европейската комисия. Сред гостите бе и президентът на България в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев.
 
 
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Отличиха най-красивите сурвакници в конкурса „От Коледа до Васильовден”
Добавено: 16.12.2016г. 

Ема Павлова, второкласничка от ОУ „Бачо Киро”, Владислава Кръстева от трети клас на ОУ „Патриарх Евтимий” и Мартина Павлова от пети клас на ОУ „Бачо Киро” спечелиха първите награди в конкурса „От Коледа до Васильовден”. Събитието се организира от Общинския детски комплекс и се провежда под патронажа на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов. Специалният приз от конкурса за автентична сурвакница отиде при Рая Игнатова

Новогодишно обръщение на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов
Добавено: 30.12.2013г. 

Уважаеми съграждани, Положихме много усилия и се потрудихме здраво през 2013 година, за да сбъднем общата ни мечта да живеем по-добре. Показахме с делата си, че мечтите ни не са просто фантазии, а смелостта и отговорността ни да работим заедно за по-добрия ни днешен и утрешен ден.