Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
Курсант Борислав Тодоров бе удостоен с Академичната награда „3-ти март”

Курсант Борислав Тодоров бе удостоен с Академичната награда „3-ти март”

Добавена: 03.03.2017г.

 Курсант старшина Борислав Валентинов Тодоров е тазгодишният носител на Академичната награда „3-ти март” на община Велико Търново. Предложението е на Факултетния съвет на НВУ „Васил Левски”.   Наградата му бе връчена днес по време на тържественото честване на националния празник от председателя на Велико Търновския общински съвет Венцислав Спирдонов и кмета инж. Даниел Панов.
„За мен е чест и гордост като възпитаник на Националния военен университет за бъда удостоен с тази награда. Тя не е просто признание за усилен труд, а и голяма отговорност. Паричната и стойност е висока и аз ще я използвам за по-нататъшното си образование и усъвършенстване.” – каза курсант старшина Борислав Тодоров при приемането на приза / чуйте прикачения звуков файл/.
„Изказвам своята благодарност към община Велико Търново, че продължава тази традиция за връчването на Академичната награда. Така общината доказва, че оценява по достойнство значението на образованието, защото то е стратегически въпрос. Знаменателно е, че наградата се връчва именно на този ден, когато отдаваме почит на хората, дали живота си за България. Така показваме, че националната сигурност е сред стълбовете на държавността. Бог да пази България и България да пребъде!” – така началникът на НВУ „Васил Левски” бриг.ген. Пламен Богданов благодари на община Велико Търново за Академичната награда „3-ти март” / чуйте прикачения звуков файл/.
Тазгодишният и носител Борислав Тодоров е родом от Русе и завършва обучението си в НВУ по военна специализация „Сигнално разузнаване и електронна война” и по гражданската специалност „Национална и регионална сигурност”. Средният успех от дипломата му е 5,79, а успехът от държавните изпити по гражданската специалност – 6,00.  
Петокурсникът в НВУ „Васил Левски” владее руски и английски език. През миналата година е бил ментор на чуждестранни студенти по програма „Еразъм+”. Борислав Тодоров е участвал в редица научни конференции на национално и международно ниво.
Наградата „3-ти март” се връчва ежегодно на националния празник във Велико Търново, а левовата и равностойност е в размер на 6 000 лв.  

Изтегли интервю

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Четворен е ръстът на сдруженията, кандидатстващи за саниране на блокове във Велико Търново
Добавено: 13.10.2016г. 

Четворен е ръстът на регистрираните във Велико Търново сдружения на етажната собственост, кандидатстващи за безвъзмездно финансиране на саниране на жилищни сгради по Националната програма за енергийна ефективност. От началото на 2016 г. до момента документи са подали 43 организации на собствениците спрямо 11 за цялата 2015 г. Предстои

Ученици от шест държави събират в албум първото десетилетие на старата столица в 21 – ви век
Добавено: 24.09.2012г. 

Ученици от Словения, Румъния, Турция, Испания, Полша и Езикова гимназия „Проф. Васил Златаров” във Велико Търново работят по проект „Първото десетилетие на 21 –ви век”. Днес участниците в мащабния проект и техните ръководители се срещнаха с кмета на общината Даниел Панов, след като преди два дни станаха свидетели на националното отбелязване на Независимостта на България в старата столица. „Радвам се, че заедно с великотърновски ученици по този проект ще съберете историята на града ни през изминалото десетилетие в албум. Велико Търново е