Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
Мъж, хванат с 99 фалшиви банкноти по 500 евро, застава пред Апелативния съд

Мъж, хванат с 99 фалшиви банкноти по 500 евро, застава пред Апелативния съд

Добавена: 19.02.2017г.

  С присъда на Окръжен съд Габрово, Мирослав Н. е признат за виновен в това, че на 11.04.2013 г. в района на бензиностанция в гр. Севлиево е държал 99 подправени парични знаци с номинална стойност по 500 евро всяка, поради което е осъден на 3 години лишаване от свобода, които да бъдат изтърпени при първоначален общ режим.
Със същата присъда, Мирослав Н. е признат за виновен и в това, че на 11.04.2013 г. в хола на жилището си в гр. Габрово е държал радиосредство – радиостанция с три антени, фабрично произведено, което излъчва в етера като заглушител на сигналите на мобилните оператори на Република България, без да има за това писмено, за което на Мирослав Н. е наложено наказание от 1 година лишаване от свобода, което да се изтърпи при първоначален общ режим, както и да плати 200 лева глоба в полза на държавата.
Окръжен съд Габрово е определил едно общо измежду двете наказания, а именно 3 години лишаване от свобода, които да бъдат изтърпени в затвор или затворническо общежитие от открит тип при първоначален общ режим и да плати 200 лв. глоба в полза на държавата.
Върховният касационен съд е отменил предишна въззивна присъда на Апелативен съд по делото и го е върнал за ново разглеждане от друг състав на Великотърновската апелация.
 
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Административният съд остави жалбата на ЦБА за водния проект без разглеждане, делото отива като преписка в РДНСК
Добавено: 14.05.2012г. 

Великотърновският административен съд остави без разглеждане жалбата на ЦБА срещу проекта на община Велико Търново за временна организация на движението при реализирането на т. нар. воден проект. В определението си съдът посочва, че проектът за временна организация на движението, пети етап от изпълнението на строителството на ВиК мрежите, не представлява самостоятелен административен акт, тъй като е част от процедурата по изработването, съгласуването и одобряването на инвестиционния проект

Трима, пребили 83-годишна баба за 70 лв., влизат в затвора
Добавено: 29.09.2016г. 

Апелативният съд във Велико Търново изцяло потвърди постановената от първата инстанция присъда за двама дръзки грабители, които нападнали беззащитна старица на 83 години от свищовското село Александрово, пребили я с дървена сопа и задигнали 70 лв. Извършители на злодеянието са 19-годишният Васил А. и 25-годишният Фердьо Р. Двамата