Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
Велико Търново ще е домакин на национална  конференция за превенция на наркоманиите

Велико Търново ще е домакин на национална конференция за превенция на наркоманиите

Добавена: 08.02.2017г.

Велико Търново ще е домакин на XI Национална конференция на общинските превантивно-информационни центрове по наркомании. В старопрестолния град експерти от цяла България ще обсъдят новостите при методите за противодействие на зависимостта от наркотични вещества, формите на работа с младежи, попадали под въздействието на дрога, както и видовете обучения. Националната среща ще се проведе през есента, съобщи Ивана Колева-Стоянова, председател на превантивния информационен център по наркомании към Община Велико Търново.
По време на заседание на центъра бяха обсъдени програмата и плана за действие през годината. Заложено е провеждането на редица информационни срещи, също обучения на родители на момчета и момичета, употребявали наркотици. Активно ще се работи и с техните родители. Ще продължи успешното партньорство с младежките центрове в населените места от общината, където се провежда традиционната лятна полицейска академия. Темата за превенция на наркотичните вещества е широко застъпена при работата с подрастващите.
Центърът ще започне да прилага и нова програма за повишаване на информираността на обществеността относно превенцията на употребата на наркотици.
 
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Едноседмичен лагер „Светът около мен” провеждат на Ксилифор
Добавено: 06.07.2015г. 

35 деца от уязвими групи ще почиват една седмица на Ксилифор. В летуването са включени момичета и момчета на възраст от 6 до 18 години настоящи и бивши потребители на Центъра за обществена подкрепа в Добрич, който е част от дейността на местния Областен съвет на БЧК, обясни психологът на екипа Михаела Христова. Тя сподели, че лагерът се казва „Светът около мен”.

Монтират апаратурата в новия лъчетерапевтичен център във Велико Търново
Добавено: 25.03.2015г. 

Новият лъчетерапевтичен център към бившия онкологичен диспансер във Велико Търново ще бъде открит в края на май или началото на юли, сподели управителят му д-р Мария Рачева. Тя обясни, че в момента продължава сглобяването на техниката. Монтират се линейния ускорител и апарата за брахитерапия. Скенерът вече е сглобен. Оборудването на лъчетерапевтичния център с изключително модерна апаратура става възможно благодарение на успешното изпълнение на европейски проект в размер на 10 милиона лева.