Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
Велико Търново е домакин на национална конференция на педиатрите

Велико Търново е домакин на национална конференция на педиатрите

Добавена: 25.03.2016г.Велико Търново е домакин на национална конференция на педиатрите. Във форума „Трудните пациенти” участват над 300 лекари и специалисти от цяла България. Срещата бе открита от заместник-кмета на старопрестолния град проф. Георги Камарашев. Той приветства участниците от името на кмета Даниел Панов, чиито служебни ангажименти не му позволиха да присъства лично на форума.
„За нас във Велико Търново е чест, че вие сте избрали старата българска столица, за да обсъдите толкова важна тема, каквато е детското здравеопазване. В днешно време трябва да се грижим за младото поколение. Община Велико Търново помага за повишаване на качеството на медицинските услуги и грижи. Традиционно подкрепяме и се включваме в благотворителните инициативи в подкрепа на здравните заведения”, каза проф. Георги Камарашев по време на откриването на конференцията.
„Благодарим на Община Велико Търново за доброто сътрудничество и на кмета Даниел Панов, че винаги ни е подкрепял”, заяви от името на лекарите д-р Валентин Точков, педиатър и общински съветник.
Проф. Георги Камарашев припомни, че в момента се извършва основен ремонт в Детското отделение на Областната болница „Д-р Стефан Черкезов”. Обновяването стана възможно след общоградска благотворителна кампания. „Това е пример как трябва да работим заедно в името на важните каузи, а здравето на децата безспорно е сред обществените приоритет. Вярвам, че съвместните начинания ще продължат и занапред”, завърши проф. Камарашев.
 
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Десет лечебни заведения в областта ще работят по 535 клинични пътеки
Добавено: 12.03.2012г. 

517 договора с изпълнители на медицинска, дентална и болнична помощ е сключила за тази година РЗОК във Велико Търново, информира на пресконференция днес д-р Галина Гарева – началник на отдел „Договори и контрол” в институцията. С лечебни заведения за първична извънболнична медицинска помощ здравната каса е подписала 122 договора.

В неделя започва есенният етап на кампанията „Движи се и победи”
Добавено: 25.09.2012г. 

Със спортно-туристически празник на Ксилифор стартира на 30 септември есенният етап на кампанията „Движи се и победи”. До тази местност ще е и първият организиран поход в неделя.