Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75742 BGN
1 GBP = 2.29119 BGN
Увеличение на чревните инфекции отчитат епидемиолозите от РИОКОЗ

Увеличение на чревните инфекции отчитат епидемиолозите от РИОКОЗ

Добавена: 16.09.2010г.

 
44-годишен мъж от община Велико Търново е починал от туберкулоза през август, съобщи д-р Нели Иванова от Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве. Увеличение на чревните инфекции през предходния месец отчитат епидемиолозите. Най-засегнати са децата от 1 до 9 години и хората над 65-годишна възраст. 10 са случаите на морбили. 7 са доказани лабораторно, а три са с епидемична връзка между тях. Намаление на въздушно-капковите инфекции в сравнение с юли са констатирали  специалистите.
171 проверки по противоепидемичния режим в подлежащите на контрол обекти направиха експертите на РИОКОЗ през август. Издадени са 8 предписания. Във връзка с мерките за ограничаване на пасивното тютюнопушене са извършени 93 проверки, няма констатирани нарушения. 61 души на възраст от 16 до 59 години са посетили  кабинета за безплатно консултиране и изследване за ХИВ-СПИН в здравната инспекция през предходния месец, уточни д-р Иванова.
 
Даниела Лазарова         

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

5531 деца от рискови групи във Великотърновско са имунизирани срещу морбили, паротит и рубеола.
Добавено: 11.06.2010г. 

Имунизационната кампания за морбили, паротит и рубеола, организирана от Министерството на здравеопазването за установения по региони рисков контингент приключва. Това съобщи за Общинската информационна агенция д-р Веска Войчева

Инициативен комитет алармира за запазване на Кардиологичната клиника във Велико Търново
Добавено: 12.06.2013г. 

Писмо в защита на Кардиологичната клиника изпрати до министър- председателя Пламен Орешарски и до здравния министър Таня Андреева Инициативен комитет с председател Ваня Димитрова. Настояваме да чуете нашата тревога и заедно да намерим решение на един наболял проблем за здравеопазването в града ни.